Przemek K 1 Napisano 15 Lipca 2019 Czy 2 halogeny robocze led (łącznie 5400 lm) na akumulator, nadają się do uprawy w growboxie 70x70x100 cm? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 15 Lipca 2019 @Przemek K witaj ciężko stwierdzić co to za halogeny, kupiłeś je ze sklepu? bo mogą być lipne ledy w nich @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 15 Lipca 2019 na akumulator? co to za ledy masz fotkę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek K 1 Napisano 16 Lipca 2019 @Tester Jeszcze nie kupiłem, nie są to specjalne ledy do uprawy, są to lampy robocze, ledowe o dużej mocy na akumulator (nie moge prowadzić nigdzie kabli). https://olajgarden.pl/pl/p/Lampa-przenosna-halogen-LED-SMD-30W-akumulatorowa/822?gclid=CjwKCAjw67XpBRBqEiwA5RCocbhUgh5wLdgjUKjIPRHnMCriiAbfzHHwSSL8R8ZO79pVLsU0beS9wBoCB8oQAvD_BwE Coś takiego powiedzmy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 16 Lipca 2019 @Przemek K e to jakaś lipa na tych diodach to raczej nic z tego by nie było @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 16 Lipca 2019 bez prądu raczej nic nie zdziałasz, może lepiej automaty posadzić na outdoorze ? jak nie masz warunków, albo pc boxa zbudować i chociaż jedną świetlówkę tam wsadzić ale musi być prąd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek K 1 Napisano 16 Lipca 2019 @Filozof @Tester Mhm, no to spróbuje coś wykminić, dzięki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafson 1 Napisano 4 Grudnia 2019 Ja mam też zwykłe i jakoś dają radę > https://www.zarowka-led.com/halogeny-led/naswietlacz-led-mhn-20w-barwa-neutralna-biala 2x1700 lumenów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjrTOMMY 8 Napisano 2 Września 2020 za późno na odp, ale może komuś innemu się przyda. po pierwsze to na takich "zwykłych" ledach idzie jak najbardziej. 4000K też jest chyba ok, tylko lumenów trzeba dużo. ale po drugie chińczycy strasznie zawyżają wydajność tych swoich tanich ledów. np na taniej (ok 50zł) 100Watówce piszą 12 000 lumenów, podczas gdy 4 x droższe, podobne z lepszych sklepów mają najwyżej 10 000 lumenów. więc nie zdziwił bym się gdyby ta tanioza miała 8 000 albo mniej. jednak jeżeli zamontujesz odpowiednio dużo światła, z duuużym zapasem, to powinno pociągnąć. piszę z doświadczenia swojego i znajomych. zresztą światło w boxie da się zmierzyć. a poza tym nie słszałem, żeby ktoś "prześwietlił" rośliny, a niedoświetlić jest łatwo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach