ArteK 439 Napisano 25 Marca 2021 Siemanko Wszystkim Mordeczki zapytajke mam juz tlumacze OcB Namiot: 60x60x180 z tego co wiem mnożymy to razem i daje na objetosc namiotu 64,8m3??. Jesli tak to czy ten zestaw dzwignie sprawe? Filtr: Filtr węglowy Mastercarbo 260am3/h - fi100mm Wentylator: Wentylator kanałowy TT100 - 187m3/h VENTS Wlot pasywny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 25 Marca 2021 @ArtizO potrzebyjesz 156m3/h także to co napisales da rade 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 25 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! Dzieki wielkie 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 25 Marca 2021 (edytowane) @ArtizO W tej cenie moge ci polecić wentylator ram 100mm. Ma dwie regulację 165/200 jest w miare cichy i łatwy do czyszczenia @ArtizO https://www.growtent.eu/product-eng-4058-Mixed-Flow-RAM-fan-100mm-two-speed-199m3-h-100mm.html Edytowane 25 Marca 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 25 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! ten model jest ponoć z dwu stopniową regulacją jak rozmawialiśmy na temat wentylacji to specjalnie pytalem bo dwie różne specyfikacje czytalem @Dobry_Człowiek! Niemoge nigdzie nic na temat tego filtra znaleźć. Filtr węglowy Mastercarbo 260am3/h - fi100mm Model: TT100 R1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 20 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! siemanko znów glowe zawracam. Obecny wentylator ktory mam zaczyna strasznie głosno chodzic. Poleć cos do 200m3 cichego i jesli to możliwe w miare przystepnej cenie, tego rama nie moge nigdzie znaleźć gdzie byl by dostepny? Piona! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 21 Kwietnia 2021 @ArtizO amozon ebay. Nic innego nie przychodzi mi do glowy nawet zeby Ci polecić bo nic innego nie używałem. https://www.growmart.eu tutaj maja duży wybór. Td silent sa podobno dobre i ciche. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 21 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! strona elegancka cos wybiore dzięki. Btw zastanawialem sie nad ac infinity t6. Ale niestety cena plus transformator( koniecznie potrzebny bo nie jest przystosowany na rynek EU) ale sprzet klasa i robi robote. Moooze kiedyś. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 21 Kwietnia 2021 @ArtizO też bym chcial ten wentenator ale on nie ma takich ustawiem jak bym chcial np w dzien inna temperatura i wilgotność niz w nocy. Tutaj ma jeden kolega tem wentylotr i chyba nie potrzebowal nic dokupywać do tego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 21 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! na amazonie widzialem ze konieczny jest transformator. Ile w tym prawdy? Moze za jakis czas bedzie mozliwosc przerestowania sprzetu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 21 Kwietnia 2021 @ArtizO o to niewiem nie wgłębiałem się aż tak w ten temat ale dobrze wiedziec na przyszłość. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 21 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! napisalem do producenta wiec bede mial potwierdzone info, wspomniales ze nie da sie zaprogramowac temperatury w dzien i w nocy. Wydaje mi sie ze ustawienie np stale 26°c i nie ma wpływu otoczenie bo ten sprzet ponoć reguluje temperature(utrzymuje ją) i wilgotnosc. Dowiem sie cos wiecej dam znac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) @ArtizO Lipnie wyszedł screenshot zobacz fotorelacje @Totoro jakies ostatnie strony Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez Dobry_Człowiek! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! Witam dobry Czlowieku 😀 zapytajke mam. Mam filtra mastercarbo. Ale po wejsciu do pomieszczenia tak pieknie pachnie ze masakra. Wentylacja chodzi 24/7. I teraz moje pytanie czy filtr jest zjebany czy potrzebuje jeszcze do niego jakis neutralizator zapachow.? Wydawalo mi sie ze sam filtr powinien wystarczyc zwlaszcza ze jest sporo wiekszy niz byc powinien? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 25 Kwietnia 2021 @ArtizO a masz wszystko szczelne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 25 Kwietnia 2021 Polaczenia miedzy filtrem a wentylatorem owszem. Dosyc mocno zaciśnięte opaskami tymi metalowymi. Boxa mam hujowego bo jakis no name chińczyk zasrany co mnie podkusilo do kupna tego badziewia. @Szym @Szym i najgorsze jest to ze capi na samym wejsciu w wiatrołapie. Nigdzie indziej..xF a namiot stoji zupełnie gdzie indziej. Co sadzisz o tych maskowaniach zapachu ona czy jakos takos ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 25 Kwietnia 2021 14 minut temu, ArtizO napisał: Boxa mam hujowego bo jakis no name chińczyk zasrany co mnie podkusilo do kupna tego badziewia. to może przyczyna 14 minut temu, ArtizO napisał: Co sadzisz o tych maskowaniach zapachu ona czy jakos takos coś tam ponoć dają ale nie testowałem ich 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Szym cos pokombinuje. Dzisiaj prawdopodobnie Jacek idzie pod kose ^^ bez Ciemni bez niczego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach