insane93 38 Napisano 26 Marca 2021 @Czarodziej1998 mokre ręczniki ,szklanki z woda albo nawilżacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 26 Marca 2021 @Czarodziej1998 Najlepszy byłby nawilżacz powietrza, miałbyś już na przyszłość problem z głowy. A teraz to jakieś pojemniczki z wodą i mokrą ściereczkę rozwieś to ci powinno podbić wilgotność. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarodziej1998 3 Napisano 26 Marca 2021 Postaram się to ogarnąć żeby miała jak najlepiej 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarodziej1998 3 Napisano 31 Marca 2021 Dzień 32 Zaczyna coś się dziać, dziś wleciał delikatny trening żeby odsłonić główne szczyty Pojawiają się chyba pierwsze niedobory, myślę że powinny dostać już pierwszą dawkę nawozu 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 2 Napisano 31 Marca 2021 Masz regulator mocy na lampie ? daj troszeczke mniej, zaopatrz się w ph'ometr na moje oko woda którą podlewasz planta ma zbyt wysokie ph. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarodziej1998 3 Napisano 31 Marca 2021 Nie mam właśnie regulatora, lampa to mars ts 600 A na ph metr narazie nie ma funduszu chyba że jest jakiś inny sposób @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 31 Marca 2021 (edytowane) Do mierzenia PH wody ja używam testu kropelkowego, który kupiłem w sklepie zoologicznym, cena 20 zł. U mnie woda z kranu ma 8 PH, zbijam ja preparatem aquacid, też kupiony w zoologicznym za 8zl. Możesz też dosypać do ziemi dolomitu, albo rozpuścić go w wodzie, ale to długotrwały proces, bo dolomit powoli się rozpuszcza. W mojej poprzedniej uprawie dodałem dolomit do ziemi i utrzymywał ziemię na PH=7 Jest jeszcze jeden amatorski sposób, żeby sprawdzić czy gleba jest kwaśna, czy zasadowa. Bierzesz 2 próbki ziemi do dwóch szklanek, zalewasz woda demineralizowana, do jednej próbki dodajesz ocet, a do drugiej sodę oczyszczona, jeśli Ci się zapieni tam gdzie dałeś ocet, to ziemia jest kwaśna, jeśli tam gdzie soda, to zasadowa. Ale w tej metodzie nie poznasz dokładnego PH. Edytowane 31 Marca 2021 przez dantes205 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarodziej1998 3 Napisano 31 Marca 2021 Na dniach kupię te testy ph i zobaczymy jak to wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarodziej1998 3 Napisano 10 Kwietnia 2021 Siema pany, zle się dzieje, roślinka została na tydzień sama i taki jest tego efekt, da się ją odratowac? Ph wody wynosi jakieś 7.5 - 8 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 10 Kwietnia 2021 Stała bez wody tyle czasu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarodziej1998 3 Napisano 11 Kwietnia 2021 Nie, była podlewana raz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarodziej1998 3 Napisano 14 Maja 2021 Trochę się pozmieniało od ostatniego posta Tak to się teraz prezentuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Maja 2021 Jaka pojemność doniczki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarodziej1998 3 Napisano 15 Maja 2021 Szczerze to nie mierzyłem ale box ma 40 x50 więc doniczka ma pewnie jakieś 20x20 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach