konopny_janusz 1,008 Napisano 26 Marca 2021 Dałbyś zbliżenie? Mi to wygląda jak perlit, w sensie strasznie małe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 26 Marca 2021 @konopny_janusz nie da rady bo słaby aparat mam, a tacki nie chce wyciągać ani łapy tam wkładać by nie zakazić pleśnią czy innym grzybem. Ale na słowo musisz mi wierzyć, zę tych grzybków trochę tam jest. jutro dam foty do tego czasu te małe też się wyciągną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 27 Marca 2021 I proszę jak ładnie wystrzeliły w górę 😁😁 chyba za 2-3 dni sobie któregoś skubne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 27 Marca 2021 też myślałem nad uprawą grzybków, kupiłeś jakiś gotowy kit czy sam wszystko zrobiłeś ? Jestem zielony w tym temacie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 27 Marca 2021 @fxxx1337 kupił grow kit gdzieś w tym temacie była strona na której można kupić @Początkujący123 tak myślałem że wystrzelą hah przyjemna faza na początek zaczyna się w sumie po 2g chyba że ktoś chce wskoczyć na głęboką wodę to można i 5 g na początek zajebać ja wolałem do tego momentu dojść stopniowo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 27 Marca 2021 @MisterZielskoXD będę miał za jakiś czas psilocybin mexicana świeże, jak myślisz jaka dawka będzie spoko na 1 raz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 27 Marca 2021 @fxxx1337 w tym temacie też gdzieś jest kalkulator który oblicza ci ile powinieneś wziąć danego rodzaju grzybów i jakie masz efekty @fxxx1337 1.5g to 2 level i od tego też polecam zacząć albo 2g lepsze efekty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 27 Marca 2021 ale suszonych czy świeżych? @MisterZielskoXD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 27 Marca 2021 @fxxx1337 suszonych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 27 Marca 2021 @fxxx1337gotowy, ale mam a planach pozyskać zarodnik przy 2 zrzucie(ze wszytskiego będę robił foto relacje) bo jednak taki grow kit to 190 ziko i szkoda trochę kasy. Pochwalę się, że grzybki rosną w oczach co zaglądam do nich co 6-8h to coraz większe, raduje ten widok serduszko. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Marca 2021 @Początkujący123 no zrób fotorelke w dziale inne fotorelacje była by pierwsza taka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 28 Marca 2021 Nie zaklądałem do niech od 14h i to co zaobaczyłem przeraziło mnie. One nie to jakieś potwory potroiły swoją masę w takim tępię już we wtorek będzie dane mi spróbować największego z grzybów. Pytanko czy nejlepiej je zbierać i jak je upierdalać wykręcać czy wyrywać? Co po tem, bo słyszałem, że grzybnie trzeba odstawić do zimnego miejsca i spowrotem zalać na 12h 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 29 Marca 2021 @MisterZielskoXDjak myślisz kiedy robić ścinke. I ile zjeść świeżych grzybów by wejść w fajny stan? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 29 Marca 2021 @Początkujący123 To tak daj im jeszcze z parę dni aż czapki urosną ogólnie musisz je wysuszyć tracą właściwości jak szybko będą suszone na początek weź 2g suchych np i powinno być mega😁 @Początkujący123 ja nic nie odstawiałem rosło po zerwaniu znów i było git ja je wyrywałem z tej kostki 😬 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Marca 2021 Czemu one się tak wyciągają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 29 Marca 2021 @konopny_janusz nie mam pojęcia, ale u grzybów to nie problem, ogólnie mają niewiele światła bo są przykryte białą bluzka by nie padało na nie mocne światło dzienne, więc przez ten brak światła rosną w każdym kierunku, a normalnie rosły by w stronę światła 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 30 Marca 2021 (edytowane) @Początkujący123 daj znać jaki efekt jest po tym, może nie ma sensu uprawiać mj i czekać 3 miesiące skoro są grzyby, które rosną szybciej i nawet w chujowych warunkach bez jakichś super ledów, nawilżaczy itp Edytowane 30 Marca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Marca 2021 @konopny_janusz poważnie porównujesz grzyby do zioła ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 30 Marca 2021 @Szym porównuję efekty po ich zażyciu, ale chyba bez spróbowania grzybów będzie to niemożliwe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Marca 2021 @konopny_janusz tylko zioło zdrowsze od grzybów a to równie ważny jak nie najważniejszy czynnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach