Początkujący123 19 Napisano 14 Marca 2021 (edytowane) Wiem, że inna tematyka z czego przepraszam administratora, ale chciałbym dopytać jak z tym jest, gdzie się takowe grzybnie kupuje i czy mieliście jakieś doświadczenia? Pytanie zadaje na tym forum bo jestem tu od jakiegoś czasu i stwierdzam, że jest tutaj super społeczność i administracja i przede wszystkim strona jest bezpieczna, a nie chcę zakładać kont na podejrzanych stronach do których nie mam zaufania. Edytowane 14 Marca 2021 przez Początkujący123 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 14 Marca 2021 (edytowane) @Początkujący123 coś znalazłem na shroom.it ale nigdy ich nie uprawiałem Edytowane 14 Marca 2021 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 14 Marca 2021 @Początkujący123 Ze strony shroom.it wybierasz grzybnie i tak zalewasz wodą tam z tego co pamiętam dostajesz jakaś instrukcje a przynajmniej kiedyś tak było dzień w dzień staraj się wietrzyć i utrzymywać wilgoć w środku żeby nie zarazić grzybni postaraj się dbać mocno o to aby przy kontakcie z nią nie dostało się tam nic pożądanego możesz używać rękawiczek jednorazowych i to w sumie tyle tak mi się wydaje włącz sobie na YT coś da się tam też znaleźć wydaje się to nie być trudne ale łatwo jest zarazić tą grzybnie światła im nie trzeba nie jest to przymus w internecie wszystko znajdziesz 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 14 Marca 2021 @Szym właśnie obczaiłem te stronę jakiś czas temu chyba jako jedyna coś takiego posiada na polskim rynku. Teraz pytanie jak to uprawiać bo to dla mnie zagadka nigdzie nie piszą w jakiej tem. I czy mogę w growboxie coś takiego trzymać, ile światła itp itd @MisterZielskoXD dzięki za rady czyli mogę dać np. Tego growkita obok roślinki i czekać na afekty słyszałem, że w 14 dni już jest gotowa pierwsza ścinka a doświadczenia po czymś takim są niesamowite i przedewszytskim bezpieczne. Jest taki kanał na yt Metosław ziomek mnie do tego przekonał. A pomyśleć, że jeszcze 3 lata temu myślałem, że grzybki halucynki są dla ostrych ćpunów 😂😂 to samo z marihuaną 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 14 Marca 2021 @Początkujący123 ja o całej uprawnie znalazłem wszystko w internecie to nie takie trudne światła im nawet nie trzeba temp wystarczy pokojowa oby wilgoć była tyle im do szczęścia potrzeba ja miałem mckwnnaii grzyby z tej strony zebrałem 100g a potem oddałem grzybnie dla znajomego więc już nie mam pojęcia co z nią dalej 🥴 @Początkujący123 wydaje mi się że światło z lampy nie będzie przeszkadzało oby było czysto sterylnie i wilgotno przede wszystkim pozdrawiam serdecznie zdrówka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 14 Marca 2021 @MisterZielskoXD i jak przeżycia, chcesz się może podzielić doznaniami? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Marca 2021 (edytowane) Grzybów nie zjarasz, można się zatruć jeszcze. Też miałem to w planach, ale dałem sobie spokój Edytowane 14 Marca 2021 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 14 Marca 2021 @Początkujący123 to nie jest do opisania wydaje mi się że każdy ma kompletnie co innego w głowie po wzięciu grzybów gdzieś w internecie był kalkulator leveli z grzybami hah tam ci tak trochę tłumaczą ile musisz wziąć g aby być w jakimś stanie zaraz poszukam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 14 Marca 2021 http://psilosophy.info/kalkulator_dozowania_magicznych_grzybow.html poczytaj co i jak tam masz taki kalkulator na dole 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 14 Marca 2021 @konopny_janusz hahah wiem, ale z tym zatruciem to nie prawda odsyłam cię do kanału Metosław gdzie wszytstko tłumaczy, jedyne co to brzuch może boleć no chyba, że zrobisz ,,herbatke,, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 14 Marca 2021 @Początkujący123 najgorsze jest to połknąć dla mnie to jak karton smakuje hah 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 14 Marca 2021 @konopny_janusz i cholernie trujący!!!! @konopny_janusz mordo skasuj ten kom o bielunie bo ktoś przeczyta i pójdzie do ogródka i może się skończyć tragedią. Nikłe szanse, że zanim ktoś to zrobi nie zweryfikuje czy to bezpieczne, ale no... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 14 Marca 2021 @Początkujący123 skasowałem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 15 Marca 2021 Wie ktoś jakie jest dawkowanie grzybów ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 15 Marca 2021 @fxxx1337 zczaj tego linka wyżej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Marca 2021 (edytowane) @Początkujący123 myślę że nikt mądry by tego nie próbował jeśli mu życie miłe xD Ale serio tych grzybów też bym nie tknął, inaczej coś zjarac a inaczej zjeść Edytowane 15 Marca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 15 Marca 2021 (edytowane) @Początkujący123 bd to robił na zewnątrz? czy w domu? Bardzo łatwo przy tym o insekty Edytowane 15 Marca 2021 przez insane93 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 15 Marca 2021 @insane93 w domu chyba dam za łóżko i do kartonu będzie dyskretne bo skoro nie potrzebują światła to nie będę je trzymał w gro boxie. Oczywiście uprzednio bardzo sterylnie wysparztatam pokój, chodź nie wiem czy trzymać to w pokoju bo z tydzień temu do mojej rzeczuchu wdała się pleśń i zardniki ciągle mogą być w pokoju w dużych ILOŚCIACH? grzybki już zamówione Golden Teacher. Będę na grupke dawał fotorelacje z ich uprawy jako dodatek to moje aktualnej fotorelacji "LSD" @konopny_janusz jak coś to Ci napisze czy przeżyłem czy nie 😂😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Marca 2021 (edytowane) @Początkujący123 daj znać czy paka przyszła, ja nie ufam tym stronkom, tak samo jak to https://r-chemicals.com/pl/rc/XNUMXp-lsd/ Edytowane 15 Marca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 15 Marca 2021 (edytowane) @fxxx1337 wysyłałem wyżej link do strony która oblicza ile trzeba wziąć @konopny_janusz edit pomyliłem wiadomości 🥴 Edytowane 15 Marca 2021 przez MisterZielskoXD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach