Tester 1,408 Napisano 20 Stycznia 2019 Tutaj możecie zadawać pytania odnośnie lamp HPS @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szybki 11 Napisano 29 Czerwca 2019 czy można do pc boxa dać lampe hps 70 wat ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 29 Czerwca 2019 ja bym odradzał za duża ciepła wytwarza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golden Boy 14 Napisano 29 Czerwca 2019 lepiej ledy albo świetlówki bo nie grzeją się tak jak hps, do w pcboxie w przypadku hpsa miał byś piekarnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szybki 11 Napisano 29 Czerwca 2019 ok dzięki za rady @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REVEL 0 Napisano 26 Sierpnia 2020 Witam zastanawiam się czy Lampa HPS 150W bedzie odpowednia do boxa 60x60cm. Ogolnie liczyłem i wyszło że jest super. Ale dużo pisze się o tym że lampy hps są słabe na fazę Weg. Czy mogę spokojnie bez zmartwień naświetlać tą lampą od początku do końca? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 26 Sierpnia 2020 @REVEL hpsy są dobre na obie fazy styknie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Grudnia 2020 W dniu 26/08/2020 o 17:43, REVEL napisał: Witam zastanawiam się czy Lampa HPS 150W bedzie odpowednia do boxa 60x60cm. Ogolnie liczyłem i wyszło że jest super. Ale dużo pisze się o tym że lampy hps są słabe na fazę Weg. Czy mogę spokojnie bez zmartwień naświetlać tą lampą od początku do końca? Tak mozesz, hps moze bys z powodzeniem uzywany przez wszystkie fazy rozwoju naszych plantow. Ale musze tutaj nadmienic (inaczej nie bylybm soba 🤣) ze hps nie wytwarza wystarczajacej ilosci swiatla o barwie 6000k +, dlatego krzaki nie beda sie tak rozkrzewialy jak pod np swiatlem z zarowek cfl . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Lipca 2022 Hps według mnie są nieopłacalne lepszym rozwiązaniem są LED wiadomo jak jakaś ogromną powierzchnia to lepiej się sprawdzi HPS ale nie w każdym przypadku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 1 Marca 2023 Znalazłem lampe hps na strychu z żarówka 400w, natomiast mam boxa 40x40 wiec wystarczy 150w. Czy to zadziała? Jeśli nie jak zrobic żeby zadziałała? Dodam ze lampa troche brzęczy, oraz ze posiadam oprawke na lampe cfl 125W. Zdjecia lampy poniżej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Marca 2023 @cejerowski21 za dużo 400w może być za gorąco @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 1 Marca 2023 @Szym wlasnie chce tam wrzucic hps bo zimno będzie(garaż), tylko ze s tego go wytyczyłem pociągnie tylko 250W najnizej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czyścioch 0 Napisano 17 Maja 2023 Siema, jakie odległość mam zostawić pomiędzy lampą HPS 250w a rośliną. I jak ta odległość będzie się zmieniać z biegiem czasu życia rosliny; kiełkowanie, wege, kwitnienie, czy dla automatów dawać trochę niżej bo też takie rzeczy słyszałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 17 Maja 2023 Godzinę temu, Czyścioch napisał: Siema, jakie odległość mam zostawić pomiędzy lampą HPS 250w a rośliną daj 40cm i zmierz temperaturę przy szczytach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czyścioch 0 Napisano 17 Maja 2023 @Andi a jaka wartość w normie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 17 Maja 2023 @Czyścioch 25-30 stopni 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Lipca 2023 Panowie, mój hps wrocil od elektronika(nie odpala za pierwszym razem, trzeba kilkukrotnie włączać i wyłączać aż zaskoczy)Sprawdził zasilacz i powiedział że wszystko z nim jest ok, że jak zarowka się nagrzeje to szybciej odpala i twierdzi że to może być wina żarówki. Miał tak ktoś?Jaka polecacie kupić 150w?teraz jest jakiś philips. Czy to bez znaczenia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Sierpnia 2023 Panowie w czym może być problem. Elektronik mówił że zasilacz ok, że zarowka może być już chujowa. Kupiłem druga ale nadal nie odpala za 1rqzem, trzeba kilkukrotnie włączyć i wyłączyć żeby zaskoczyła...zasilacz to BELIGHT model AKUZM015000000OM, przez te problemy czasami jak nie odpali to ręcznie muszę tak włączać i wyłączać. Póki jestem blisko yo ok, ale za tydzień mam wyjazd i nie chce żeby mi coś padło... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Sierpnia 2023 @vego1989 tam musi być starter jebnięty Jakiś kondensator jest nadpalony, na mierniki pokazuje że jest dobry, a jest nadpalony. I nie zawsze przetrzyma tyle prądu żeby wzbudzić żarówkę Wykręć starter z latarni, jest na dole za tymi blaszanymi drzwiczkami, albo idzi do energetyki postaw flaszkę majstrowi i Ci da, jak się zapyta po co Ci, to powiedz że pisklaki kupiłeś i musisz je dogrzewać Albo znajdź dobrego elektryka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach