karolskc 1 Napisano 23 Lutego 2021 witam moj pierwszy post udzielcie jakiejs rady 4000lm box wlasnej roboty ile z tego bedzie co dodac co zmienic i czy wogole cos bedzie brak wiatraka :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 23 Lutego 2021 (edytowane) Podaj lepiej wymiary boxa ktoś doradzi, mi się wydaje że mało lumenów Edytowane 23 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolskc 1 Napisano 23 Lutego 2021 szerokosc 40 wysokosc metr glebokosc 40 40x40 wyc metr prostokat poprostu to co dolozyc 2000lm? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 23 Lutego 2021 Z 7000 lm by się przydało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolskc 1 Napisano 23 Lutego 2021 a jak bedzie 6000 lm to bedzie zle ? czy jak ja poczatkujacy zarowke dokupie 2000lm i bedzie 6000lm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 23 Lutego 2021 @karolskc lepiej więcej niz mniej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolskc 1 Napisano 23 Lutego 2021 a jak bedzie mniej to jakie konsekwencje ? pomozcie mniejsze zbiory czy jak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 23 Lutego 2021 Im więcej swiatla tym większe zbiory. Proste @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Lutego 2021 @karolskc no wiadomo krzak nie urośnie tak jak powinien odbije się to na plonach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolskc 1 Napisano 23 Lutego 2021 okej jutro dokupie czyli jak bedzie 7000 lm to bedzie dobrze tak ?? a moze polecicie cos zeby dokupic ? obecnie w boxie jest 4000 lm macie cos sprawdzonego zeby dokupic ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 23 Lutego 2021 (edytowane) Jesli dobrze widze na zdjeciach, to masz tam żarowki led? Powinienes odkleic te klosze z tych zarowek, poprawi sie wtedy ilosc lumenów i tzw. CRI, ktore przy ledach jest najwazniejsze (na temat CRI sobie wygoogluj). Kupując zarowki led, to oprócz lumenow zwracaj uwage na barwe swiatla, podawana w Kelvinach i jesli sie nie myle, to najlepsza jest barwa ciepla =2700K (jesli pisze glupoty, to niech ktos mnie poprawi). Z doswiadczenia wiem, ze takie zarowki sa drogie (ja placilem 50 zl za 3500lm 2700k) i zdecydowalem sie na zakup panelu ze strony ledam.pl. Edytowane 23 Lutego 2021 przez dantes205 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach