Missk8 1 Napisano 17 Lutego 2021 Witam wszystkich mam problem z moją roślina.. Problem polega na tym że liście od 9dni są opadniete, próbowałem wiele sposobów Mniej podlewalem bo myślałem że za dużo leje lecz to nic nie dało.. Dałem wiatrak żeby powietrze nie stało w miejscu też nic nie dalo O przesadzaniu to chyba nie ma mowy bo roślina ma 40cm i jest dobrze ukorzeniona Ktoś jakieś propozycje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Lutego 2021 @Missk8 masz jakieś dziury od spodu w tym wiadrze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Missk8 1 Napisano 17 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! Nie ma... Zwykle wiadro po farbie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) @Missk8 To musisz zrobic dziry. Korzenie sie pewnie duszą bo woda na samym dnie i nie ma gdzie nadmiar wylecieć. Jeszcze wiadro po farbie. Najgorsze co może być. Umyłeś je chociaż? Edytowane 17 Lutego 2021 przez Dobry_Człowiek! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Missk8 1 Napisano 17 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! Tak, wiadro w środku jest czyste @Dobry_Człowiek! Myślałem też nad szerszym boxem bo ten co mam to taki standardowy 160cm ale wąski @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Lutego 2021 @Missk8 niewiem jaki to jest standardowy box. Jest wiele rozmiarów boxow. Na 1 roślinę nie jest ci potrzebny duzy box wystczy 40x40 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Missk8 1 Napisano 17 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! Narazie zrobię te dziurki w spodzie tak jak pisałeś i zobaczymy jaki efekt będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) @Missk8 jakie masz warunki w boxie? Tepmartura wilgotność lampa itp? Edytowane 17 Lutego 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Missk8 1 Napisano 17 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! Po lampki do Castoramy lecialem to 5 żarówek po 18w 6500k Temperatura w boxie 22stopnie Wilgotnosc nie mam jak sprawdzić ale myślę że jak byłaby duża wilgotność to na ściankach woda by się zbierała @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Lutego 2021 @Missk8 jak ci nie pomogą te dziury w wiadrze to może tepmartura jest za niska. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Missk8 1 Napisano 18 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! @Dobry_Człowiek! @Dobry_Człowiek! @Dobry_Człowiek!@Dobry_Człowiek!dziekowa wariacie liscie delikatnie się podniosły... Dajmy jeszcze ze 2-3dni ale są postępy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 18 Lutego 2021 @Missk8 pokaż zdjęcie żeby każdy widział tego przyczyny. Narazie nie podlewaj jak widzisz poprawę. Poczekaj az sie ziemia lekko przesuszy i dopiero wtedy podlej. Pamietaj o odpowiednim Ph. Najlepiej jest podlewać jak czujesz ze doniczka jest lekka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Missk8 1 Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) @Dobry_Człowiek! @Dobry_Człowiek! @Dobry_Człowiek! @Dobry_Człowiek! @Dobry_Człowiek!@Dobry_Człowiek!dużych postępów nie ma ale tak jak widać podniosła się delikatnie Edytowane 18 Lutego 2021 przez Missk8 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach