Matias.836 2 Napisano 12 Lutego 2021 (edytowane) Siema mam szybkie pytanie, jezeli ziemia ma ph 7.2-7.6 ta jakim ph wody podlewac roslinke zeby bylo dobre ? Próbowałem z ph 6,0-6.4 ale dalej mi sie wydaje ze nie jest dobre. Edytowane 12 Lutego 2021 przez Matias.836 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 12 Lutego 2021 1 minutę temu, Matias.836 napisał: Próbowałem z ph 6,0-6.4 ale dalej mi sie wydaje ze nie jest dobre. czego nie dobre? jest dobre @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matias.836 2 Napisano 12 Lutego 2021 @Szym widze na jednej roslince oznaki chlorozy co moze oznaczac z tego co wiem ze jest za duze ph a na drugiej wszystkie do okola lodygi sa fioletowe a nie powinny byc przy tej odmianie usychaly tez liscie ale obcialem tydzien temu i juz jest git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 12 Lutego 2021 @Matias.836 pokaż fotke @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matias.836 2 Napisano 12 Lutego 2021 @Szym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 12 Lutego 2021 @Matias.836 Łodygi mogą robić się fioletowe, jeśli pada na nie intensywne światło. Roślina na pierwszym foto wygląda jak byś jej za dużo nawozu podał-dawałeś już PK? Generalnie to takie ogryzki te twoje roślinki tak szczerze. Co tym masz za światło? dostają wystarczająco świeżego powietrza? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Lutego 2021 @Matias.836 zapewnij roślinom odpowiednie warunki następnym razem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwenix 8 Napisano 27 Lutego 2021 ja używam do 6,5 ph i jest dobrze ale polecam sugrerować się panów u góry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach