n1kaz 0 Napisano 12 Lutego 2021 Czesc, poszukuje opcji najcichszego mozliwego wenta. Mialem Vents quietline-k 100 jednak bez regulatora transformatorowego ani rusz, za glosny, tym bardziej ze boxa mam 30x30x70. Teraz probuje z 120mm 170m3/h AAB cooling fan komputerowy,m jednak przenosi on drgania co powoduje buczenie. Ktos ma porównanie głośności jak sie ma taki TD silent 160/100 do tych z vents quietline? A może jakis inny pomysl? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 12 Lutego 2021 Godzinę temu, n1kaz napisał: Ktos ma porównanie głośności jak sie ma taki TD silent 160/100 do tych z vents quietline? A może jakis inny pomysl? nie mam ale zapewne byłby cichszy, do tego tłumik można zainstalować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 12 Lutego 2021 (edytowane) Td silent wcale nie jest taki cichy. Wyraźnie cichszy od niego jest np. axial quiet 100m3, miałem oba i mam porównanie, axial zdecydowanie cichszy. Ten ventis jest do niego podobny, ale czy są tak samo wykonane i mają podobną głośność, tego nie wiem :) Edytowane 12 Lutego 2021 przez IntoSpace 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 24 Kwietnia 2021 @n1kaz zobacz sobie na yt jak chodzą będziesz miał chociaż odniesienie mniejwiecej dźwiękowo jak wpiszesz model znajdziesz odrazu filmy na 2 bigach jak chodza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 24 Kwietnia 2021 Ja mam TD silent 250. Zrobiłem do niego obudowę i działa ciszej niż mój wiatrak mieszający Pro Fan 5W. Namiot stoi obok łóżka bo mam mały pokój ale nie ma problemu bo po kilku tygodniach tak się przyzwyczaiłem ze bez problemu zasypiam a dodam że należę do osób które mają problemy z zasypianiem, musi być cicho żebym mógł zasnąć. Słyszę szum wiatraków ale ten szum nie jest uciążliwy, mogę nawet powiedzieć że jest przyjemny. Zobacz sobie jak to u mnie wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach