n1kaz 0 Napisano 6 Lutego 2021 Mam pytanie co do filtra węglowego, nigdzie nie moge znalezc recenzji filtra magnum firmy gren fox. Filtr 100mm 190-250m3/h kosztuje 141zł, podczas gdy np filtr can original 75-100m3/h kosztuje 166 z 2x mniejsza przepustowoscia. Czy ten filtr magnum bedzie ok do boxika 30x30? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Lutego 2021 @n1kaz Do boxa o powierzchni 30x30, czyli 0,09 m2 to taki filtr to aż za dużo, ale jak pytasz czy przypadkiem nie będzie za słaby to nie będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
n1kaz 0 Napisano 6 Lutego 2021 @Zielone krainy wiem wiem, mam wiatrak 100m3/h i to juz jest za duzo, musze jakis kontroler do niego kupic, myslalem nad variispeed bo dziala od 0-300W a ten wiatrak ma 7.5 wiec powinno byc git, chce go skrecic tak do polowy. chodzilo mi bardziej o jakosc, czy to nie jakis syf skoro za taka sama cene ma wydajnosc 2x wieksza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Lutego 2021 @n1kaz Cena nie zawsze jest wyznacznikiem dobrej jakości. Z tego, co można poczytać w necie na jego temat wynika, że jest w porządku. Nawet, jak jego parametry są zawyżone to i tak na twoją powierzchnie wystarczy aż nadto. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach