mlody_mich 0 Napisano 1 Lutego 2021 Witam. Przymierzam się do kupna gotowego zestawu. Jestem początkujący. Znalazłem coś takiego. https://www.growtent.pl/product-pol-916-Growbox-Zestaw-Herbgarden-50x50x140-cfl-Phytolite-125w.html poprosiłbym o rady. Chciałbym mieć coś własnego w końcu na własny użytek. Myślę że na 3-4 rośliny max. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 1 Lutego 2021 @mlody_mich 4 roślin w 50x50 nie wrzucaj. Nie wiem jak u ciebie z hajsem, ale wydaje mi się, że nie warto brać czegoś na tym cfl125w. Bo nie wierzę że to oświetli dobrze taka powierzchnię i dobrze z tego zbierzesz, dołóż parę stów i weź sprawdzony panel LED. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 1 Lutego 2021 cfl 125w nie wystarczy na 4 rosliny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlody_mich 0 Napisano 1 Lutego 2021 Moglibyście polecić jakiś zestaw? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 1 Lutego 2021 @mlody_mich https://allegro.pl/oferta/growbox-zestaw-led-royalroom-50x50x120-mars-hydro-9539782024 ostatnio komuś to polecałem, albo można coś zlozyc osobno nie jako zestaw. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlody_mich 0 Napisano 1 Lutego 2021 W takim razie poczekam chwilkę jeszcze odłożę cos więcej i zakupie ten. 4 rośliny wejdą tam czy maks 3? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 1 Lutego 2021 @mlody_mich powiem, Ci tak optymalnie na 4 rośliny minimum 70x70( ja mam 4 w boxie 60x60 i jest ciasno w chuj), a najlepiej 80x80, ale wtedy mocniejsza lampa potrzebna, więc parę stów więcej musisz wydać. Ile chcesz hajsu wydać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlody_mich 0 Napisano 1 Lutego 2021 Myślałem coś o około 1000 PLN. Ale z tego co wcześniej już napisałeś to zainwestuje troszkę więcej. Na początek lampa I box. Następny osprzęt kupię w marcu i wtedy ruszę z uprawa. Wszystko co chciałem wiedzieć wiem. Dzieki za pomoc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach