Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 6 Lutego 2021 @Charyx ja na taką doniczke dawał bym spokojnie 1.5 litra. Mam doniczke 15 litrów i na wege daję po 2 litry a na flo juz po 2.5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 6 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! zmniejszylem ilosc bo musialem czesciej podlewac ostatnio zeby ten azot uzupelnic a nie chcialem ich przelac, kontroluje glebe caly czas zeby nie bylo za mokro i za sucho @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 6 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! wydaje mi się ze w tym etapie to za dużo Mam 11l donice i leje im po litrze co dwa di trzech dni bo ziemia trzyma wilgoć jak piec kaflowy u gory sucho w środku mokro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 6 Lutego 2021 @Tomaszszym to juz kwestia temp w boxie hpsy lepiej odparowuja glebe i podnosza znacznie temp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) @Charyx @Tomaszszym pamiętajcie że ziemia ma mieć mokro także na dole doniczki tam najwiecej zbiera sie korzeni. A przy ilości pół litra to niewiem czy dojdzie do połowy doniczki Edytowane 6 Lutego 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 6 Lutego 2021 @Charyx spryboj trochę pH zbić czy mi się wydaje czy masz zielony meszek na poprzednich zdjeciach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 6 Lutego 2021 @Tomaszszym postaram sie podzialac. zobaczymy roznice w zdjeciach jak wrzuce w poniedzialek czy postep na plus @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 6 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! u mnie problem był ze to torf góra najpierw mokra spod suchy przy większej ilości wody dochodziło do spodu między czasie lalem tez do podstawek i lipa korzenie dostały po pizdzie @Charyx u siebie od początku bawię się w zbijanie woda 5.5 nawet 4.5 i zawsze ok7 płynem heiliga Chińczykiem jak mierze to 7do 6,5 do 5,5 w jednej w zależności od glebokosci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 6 Lutego 2021 @Tomaszszym podejrzewam ze problem z ph zacznie sie podczas flo jak bede uzywal nieorganicznego nawozu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 6 Lutego 2021 @Charyx nawozy podnoszą haka wodę lejesz ja kranowe która sama w sobie ma 7czy ponad @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 6 Lutego 2021 @Tomaszszym kranowe ale odstana, u mnie woda ma zajebiste ph nigdy jakos szczegolnie nie mialem z tym problemu podczas upraw, natomiast mialem problemy z zolkniejacymi liscmi wlasnie w tej odmianie lemon ak tyle ze problemy zazwyczaj zaczynaly sie jak rosliny wchodzily w faze flo a nie od startu. i kiedys mialem glebe zwykla doniczkowa z ogrodniczego tym razem gleba dedykowana i problemy wystapily wczesniej. jak juz mowilem wszystkie powinny wygladac tak samo w tych samych warunkach tzn zolkniejace liscie powinny miec wszystkie z niedoboru azotu a nie tylko 3lemon ak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 6 Lutego 2021 no i chcialem dodac ze six shooter to jedna z najwiekszych odmian fast buds o ile nie najwieksza. dlatego pewnie wyglada okazalej ponoc rosnie do 140cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 8 Lutego 2021 Witam jak obiecywalem zrobilem zdjecia 3 dni roznicy miedzy, wjechal hps150 wiec i woda bedzie lepiej pracowac, gorecej czestsze podlewania bez jakiegos mchu czy innych badziew musialem je troche porozchylac na druty ogrodnicze bo przez to ze dostaja 20/4 strasznie zbite sa odrost na odroscie mysle czy na kilka dni nie dac im 12/12 zeby sie nieco wyciagnely, lekko nachylilem leda zeby siegal swiatlem po 4 wiekszych roslinach natomiast hps pomocniczo. Dodalem jednego szkraba lemon ak w wodzie jest jeszcze jeden dlatego wlasnie ten hps. Dodam ze widac roznice w ziemi prawy dolny lemon ak pierwszy byl w ziemi natomiast teraz jest najmniejszy. Ziemia ogrodnicza uniwersalna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Lutego 2021 @Charyx ph masz dobre ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 8 Lutego 2021 @Tester tak 7ph mierzone testerem fakt faktem chinskim jak i plynem helliga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 9 Lutego 2021 Witam dzis doszla kolejna pestka lemon ak takze bedzie w projekcie 6 szt lacznie, mam nadzieje ze te 4 nie przykryja tych dwoch pozostalych jesli bedzie zbyt duzy scisk zostana przeniesione do innego boxa. @Charyx jesli bedzie taka potrzeba zastosuje siatke zeby porozdzielac szczyty i jak najlepiej wykorzystac przestrzen @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 14 Lutego 2021 Grow update dalem sobie spokoj z tym biohumusem wjechal biobizz bio grow Bedzie cos z tego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 14 Lutego 2021 @Charyx liście jakieś żółte, ciężko ocenić zresztą przy włączonej lampie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 16 Lutego 2021 @Tester teraz bez swiatla z flashem z aparatu, bedzie cos z tego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 17 Lutego 2021 @Charyx kiedy im azot dawałeś tym z liściami lekko żółtymi? nie mają za mokro? ph dobre? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach