Matias.836 2 Napisano 28 Grudnia 2020 Siema, od jakis 3 dni zaczeli sie na lisciach pojawiac plamki. Oswietlenie clf 85w Ph 6,3 Nawozy bio zgodnie z zaleceniami producenta. Temperatura w boxie 25°c Box 60-60-160 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Grudnia 2020 @Matias.836 możliwe że naturalnie zdychają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matias.836 2 Napisano 28 Grudnia 2020 @Szym w sensie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Grudnia 2020 @Matias.836 no naturalnie zdychają jak są starsze Usychają 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matias.836 2 Napisano 28 Grudnia 2020 @Szym ale one sa dobiero na 15 dniu flo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seb88 13 Napisano 28 Grudnia 2020 @Matias.836 Lejesz nawozy? Jak czesto? Jak z wentylacja? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matias.836 2 Napisano 28 Grudnia 2020 @Seb88 wentylacja dobra a nawozy leje co kazde podlewanie okolo 80% zalecenia przez probducenta, na opakowaniu pisze zeby dodawac do kazdego podlewania, a podlewam co okolk 3 -4 dni do przelania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seb88 13 Napisano 29 Grudnia 2020 Jaka ziemia? Są tu lepsi specjaliści ale na moje oko są popalone od nawozów. Zrob flasha i lej samą wode @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 29 Grudnia 2020 Przenawoziles je. Przystopuj z odżywkami. @Szym naturalnie zdychają? Jak są starsze to naturalnie usychają? 🤣 gdzie ty widzisz żeby usychały? 🤣 ty już chyba nie masz co wymyślać czasem. I za takie posty dostales elite. Tester musi być dobrym czlowiekiem. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Grudnia 2020 @Farmerka jak on pierdolnie czasem to masakra. Na zdjęciu widać jeszcze topy nawet nie są zawinięte, a ten że usychają ze starości 😉 3/4 postów to jedno zdanie no maks dwa, wartości merytorycznej w nich tyle co w tych powyżej. @Farmerka To zdjęcie zdecydowanie by bardziej pasowało do jego profilu 😉 @Matias.836 nie możesz lać ciągle nawozów nawet w mniejszych dawkach. Musisz co 2-3 podlania lać sama wodę z dobrym pH. Nie rób flusha. Po prostu dawaj też samą wodę. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk a co ma kmiocie wielkość topów do usychania liści przecież na wegu liście starsze też usychają 29 minut temu, zielonyjamajczyk napisał: Na zdjęciu widać jeszcze topy nawet nie są zawinięte zresztą sam zawinięty jesteś 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Grudnia 2020 @Szym jak to dla ciebie jest usychanie to w ogóle nie ma o czym rozmawiać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Grudnia 2020 2 minuty temu, zielonyjamajczyk napisał: jak to dla ciebie jest usychanie to w ogóle nie ma o czym rozmawiać. bo musisz jeszcze dużo zobaczyć w twojej krótkiej przygodzie z roślinkami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Grudnia 2020 @Szym ale na pewno z twoich rad nigdy nie skorzystam, bo są tak samo puste jak Ty. Ciach bajera leszczu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
merrymerry86 4 Napisano 29 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk dłużej obserwuje nowo powstałe tematy, i jeszcze nie widziałam jego (Szym) żadnego sensownego wpisu. @Szym To że jesteś tu dłużej sprawia że czujesz się lepszy, coś uprawiasz w ogóle ? Czy jesteś, bo jesteś tylko ? @Farmerka Myślę że to idealnie koleżanko opisałaś. Sama mało się znam, ale widząc takie rady to raczej tutaj ciężko się nauczyć, bo pierwszy który na wszystko odpowiada to właśnie ten szym, a zazwyczaj każdy go i tak poprawia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Grudnia 2020 @merrymerry86 on taki jest, ja się przyzwyczaiłem. Wielki uczony, z gilem pod nosem i dyplomem z wyższej podstawowej, bo szkoła była na górce. Tyle co opowieści tu czytałem jakim błotem podlewał spoty, tylko że jeszcze nikt nie widział, i nikt nie słyszał niegroźny malutki człowieczek 🙂 Toleruje go jak własne bąki. Po prostu muszę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 29 Grudnia 2020 Mimo tego, że jestem tutaj krótko, i @zielonyjamajczyk też jest krócej niż Szym, to uważam, że swoimi wpisami zielony pomógł mi ogarnąć moje błędy w szybkim czasie i wyprowadzić roślinkę na prostą bardziej niż jednowyrazowe odpowiedzi szyma. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk takich krzaków dużych jak moje 3 metrowe nigdy nie będziesz miał, przecież ty byś się popłakał jak byś miał po takich chaszczach latać jak ja latałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Grudnia 2020 @Szym gratuluję Ci że takie miałeś 🙂 ciesze się razem z Tobą. Ale co to za krzaki były ? Ty ziemniaki z krzakami mylisz przecież! 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
merrymerry86 4 Napisano 29 Grudnia 2020 8 minut temu, Szym napisał: @zielonyjamajczyk takich krzaków dużych jak moje 3 metrowe nigdy nie będziesz miał, przecież ty byś się popłakał jak byś miał po takich chaszczach latać jak ja latałem To jednak jest troll. Ok już sobie to uświadomiłam. Spadam, bo przyszła paczka, zaczynam działać 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach