ChLzC 0 Napisano 24 Grudnia 2020 Witam wszystkich. Starałem się przeszukać internet, ale jakoś kiepsko mi to poszło więc stwierdziłem, że spytam na forum. Z racji tego, że ostatnio sporo interesuje się tematem konopii interesuje mnie czy idzie takim miernikiem pH wody sprawdzić jakie jest pH gleby? Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim wesołych świąt 🎅👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Grudnia 2020 @ChLzC Ten miernik jest do mierzenia ph wody w akwarium dla ryb, ale skoro da się nim ustalić, jakie ph ma woda w akwarium to powinien się nadawać też do uprawy konopi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 24 Grudnia 2020 Z tym ze sprawdzisz ph wody do podlewania, a w uprawach glebowych ważne jest ile cząsteczek nawozów jest w medium, w tym wypadku ziemi. Więc do tego jest inny test. Biorę to na logikę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach