Growmaster 2 Napisano 22 Grudnia 2020 Witam, co myślicie o tych preparatach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Grudnia 2020 @Growmaster nie pisze nic o pierwiastkach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 22 Grudnia 2020 (edytowane) @Growmaster Mikoryza dobra, możesz używać, ja niedawno podłapałam ten pomysł i podrzuciłam pod korzenie przy przesadzaniu. Seaweed extract działa podobnie na korzenie jak mikoryza. Nie wiem jak działa na zieloną część krzaka.Kolega który ma uprawe micro herbs używa seaweed ( nie pamiętam do końca jak mi opowiadał, zapamiętalam jedynie część o korzeniach). Tylko sam sobie robi odżywkę kupując świeże seaweed. Pamiętam też że on rozdrabniał z wodą i psikal po sadzonkach i też w ziemie. Od siebie poczytalam że ma niskie NPK. Wydaję mi się, że możesz podawać na poczatku jak rośliny są młode. Edytowane 22 Grudnia 2020 przez Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmaster 2 Napisano 24 Grudnia 2020 W dniu 22/12/2020 o 19:32, Szym napisał: @Growmaster nie pisze nic o pierwiastkach Tak właśnie myśałem ze bedzie pytanie o skład . Ja myśle ze jest klasyczny dla wodorostów. W dniu 22/12/2020 o 21:33, Farmerka napisał: @Growmaster Mikoryza dobra, możesz używać, ja niedawno podłapałam ten pomysł i podrzuciłam pod korzenie przy przesadzaniu. Seaweed extract działa podobnie na korzenie jak mikoryza. Nie wiem jak działa na zieloną część krzaka.Kolega który ma uprawe micro herbs używa seaweed ( nie pamiętam do końca jak mi opowiadał, zapamiętalam jedynie część o korzeniach). Tylko sam sobie robi odżywkę kupując świeże seaweed. Pamiętam też że on rozdrabniał z wodą i psikal po sadzonkach i też w ziemie. Od siebie poczytalam że ma niskie NPK. Wydaję mi się, że możesz podawać na poczatku jak rośliny są młode. Tak masz racje działa na korzenie seaweed,ale narazie dodałem tylko grzybki,juz przesadzalem raz ale teraz jak kupilem grzybki to wyciagnąłem z ziemi I posypałem grzybnią I wsadziłem spowrotem . Widać było ze korzonki malutkie,roślina duża a powoli rosła.Korzenie były na poziomie wzrostu sadzonki 2 tygodniowej.Ale mimo to dobrze sie rozwijała tylko bardzo powoli .liscie ciagle ciemno zielone tak jak byc powinna.Teraz man nadzieje ze odżyje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach