Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 Aktualnie działam na MH 400w, lecz po indukcji będę wkręcał hpsa o tej samem mocy. Zastanawia mnie , czy jest sens zmienianie hps na mocniejszego W późniejszej fazie kwitnienia? Mam jakiś balast z opcja super lumen. Temperatura nie będzie problemem (mam tez cooltuba). siema @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 936 Napisano 11 Grudnia 2020 @Urojenie do żarówki 600W musisz mieć balast na 600W. Jak twój to ogarnia to śmiało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 @doominik mam 600w balast w szafie 😁, będę z tego jakieś korzyści myślisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 936 Napisano 11 Grudnia 2020 @Urojenie jak działa i do tego kupisz żarówkę, to pewnie, że tak. Możesz nawet się rozejrzeć za żarówką cmh 600W, bo podobno są teraz takie współpracujące z balastem do hps @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 @doominik chodzi mi głównie o pobór prądu, myślałem nad 600w od początku, ale postawiłem na 400 bo jednak koszta są mniejsze. Choć na oststnie 2-3 tygodnie kwitnienia mógłbym zamontowa 600 jeżeli miałoby to wpłynąć na jakość plonu stad to pytanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 936 Napisano 11 Grudnia 2020 @Urojenie Jaki ty masz ten namiot? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 @doominik 1x1x2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 936 Napisano 11 Grudnia 2020 @Urojenie ja bym tak zrobił. na ostatnie 3-4 tygodnie dał 600W. Podnieś ją ewentualnie troszkę wyżej i będziesz miał równiejszy plon w namiocie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 Tak zrobie dzięki @doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 686 Napisano 11 Grudnia 2020 3 minuty temu, Urojenie napisał: Tak zrobie dzięki @doominik Nie zapomnij ze przy zwiekszej ilosci swiatla jakie dajesz swoim roslina, bedziesz musial je czesciej karmic 😉 Wiecej wiatla w idealnych warunkach to automatycznie przyspieszona fotosynteza, czali zwiekszone zapotrzebowanie na substancje odzywcze. Z jednej strony moze to sie wiazac z pokazaniem sie niedoborow, z drugiej strony warto zarazykowac, 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 @CheMsKuN właśnie dlatego zapytałem o to na forum, niby oczywiste ale jednak nie do końca, dzięki 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach