ArturS70 13 Napisano 4 Grudnia 2020 Mam pyanie Dlaczego niektóre liście tak się zachowują? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 4 Grudnia 2020 @ArturS70 Krawędzie liści mogą się podwijać, formować w jakby kajaczki, w momencie stresu rośliny. Sprawdź warunki - może być za mokro, ciepło, zimno etc. Z FARTEM. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 4 Grudnia 2020 Wczoraj były podlewane. Temp. 25stopni,wilgotnosc 55 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 4 Grudnia 2020 @ArturS70 Miałem to samo, mniej więcej w tym samym stadium wzrostu jak Ty. Kilka dni, i sprawa się sama rozwiązała. Myślę że zbytnio nie masz czym się przejmować. Nie jest to oznaką żadnych niedoborów, ale ja osobiście bym podbił wilgotność - 55 % to trochę mało. Śmiało możesz podnieść. Przy większym flo 45-50 będzie wskazana. A teraz UP. Wentylacja oczywiście pracuje, oraz mieszający jakiś ? Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach