radziuko 2 Napisano 3 Grudnia 2020 Witam, przymierzam się do pierwszej uprawy pomidorków, mianowicie chodzi o dwie doniczki. Prosiłbym o pomoc w ocenieniu sprzętu, jak i jakieś podpowiedzi, z góry dziękuję! Growbox: 50x50x120cm Lampa: CFL 200w Doniczki: 2x 11l ( chcę wykiełkować od razu w docelowych) Ziemia: Canna Terra Professional Sadzonki: 2x automaty purple haze Wentylatory do growboxa, nie wiem jakie wziąć i ile wziąć, prosiłbym o pomoc. Nawozy; również nie wiem jakie na wzrost i kwitnienie. miernik ph, temperatury, wilgoci posiadam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Grudnia 2020 @radziuko wentylator jakiś mieszający styknie i wyciągający, filtr węglowy masz zamiar stosować? nawozy to są różne możesz tani zestaw jakiś np bioobiz trypack albo coś z canna, plagron @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radziuko 2 Napisano 3 Grudnia 2020 @Szym Nie będę stosował filtru węglowego ;d czyli dwa wentylki, spoko lampa da radę myślisz w tej budzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Grudnia 2020 @radziuko a ile ma lumenów bo optymalnie potrzebujesz 12500 lm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radziuko 2 Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) https://www.growweed.pl/pl/p/Lampa-CFL-Elektrox-200W-wzrost-kwitnienie/1933 To ta lampa, nie wiem jak to się liczy, tam jest 100l/1w, o to chodzi? Edytowane 3 Grudnia 2020 przez radziuko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) @radziuko z tego co patrzałem ona ma 9000 lm więc deko braknąć może światła Edytowane 3 Grudnia 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radziuko 2 Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Proponujesz wrzucić hps? czy więcej wat na cfl? Edytowane 3 Grudnia 2020 przez radziuko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Grudnia 2020 @radziuko albo więcej wat cfl albo hps czy led @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 3 Grudnia 2020 @radziuko 50x50 ? A może chociaż 60x60 ? Na roślinę przyjmujesz 30x30 , podpowiadam bo sam trochę nie przemyślałem, i brakuje mi trochę miejsca. A co do wyciągu, i filtra, to jeżeli boks stoi w miejscu gdzie zapach nie będzie Ci przeszkadzał. Jestem przed ścinką, i uwierz całe mieszkanie gdyby nie wyciąg z filtrem bym miał na przypale z zapachem. Pozdro i załóż koniecznie fotorelacje. Fajna odmiana - będzie na co popatrzeć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radziuko 2 Napisano 3 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk Dzięki, pewnie że założe fotorelacje, narazie zbieram sprzęt i dopiero w styczniu będę mógł wystartować z uprawą ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach