Tmgsmm 1 Napisano 1 Grudnia 2020 Cześć, chciałbym zapytać czy jest ok? Nasiona bardzo szybko wykiełkowały (troszkę ponad 24h), z ziemi wyszły równie szybko, też ok doby. Dziś koło 3 w nocy sprawdzałem i nic, a 7:30 już taka roślinka więc włączyłem lampę. -dobrze wygląda? -poprawnie naświetlana? -Co ile i jaką ilością podlewać? -podlewać całą donice czy tylko pod sadzonką? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 1 Grudnia 2020 Podlewanie spryskiwaczem, poczytaj dział dla początkujących 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Grudnia 2020 @Tmgsmm lej po całej doniczce wtedy kiedy ziemia wyschnie ale żeby błota nie było. Wyszła i będzie rosła na razie nic więcej nie można stwierdzić. @Bds po co spryskiwaczem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 1 Grudnia 2020 Skąd mamy wiedzieć czy poprawnie naświetlana skoro nawet nie wiemy czym i w jakiej odległości ? Panie @Tmgsmm daj więcej info o całej Twojej hodowli. Ps. Fajnie że jesteś, powodzenia. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 1 Grudnia 2020 @Seba691 zeby nie przelać. w sumie to już tutaj jest duża donica, mimo tego i tak bym wolał spryskiwaczem podawac wodę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 1 Grudnia 2020 @Bds ja robię podobnie ale chuj w to, jedni wola prostotę inni kombinują, konie końców i tak będziemy mieć słoje pełne palonka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tmgsmm 1 Napisano 1 Grudnia 2020 Zaledwie 2 godziny naświetlania i już wyprostowała się w stronę lampy. Na ten automat cykl 20/4 cały okres? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) @Tmgsmm mogę prosić o specyfikacje boxa? a co do cyklu - dużo zależy jaka masz np temp w nocy, jeżeli ok to nie musisz pizgac światłem 24h bo nie ma dowódców ze polepsza to plony. Ogólnie to ludzie są podzieleni na 18/6 i 20/4 - oby dwie opcje są dobre moim zdaniem. Tak jak pisałem, jeżeli masz pizgawe w boxie w nocy to zostaw na 24 h, nie zmniejszy to plony zwiększy tylko rachunek za prąd Edytowane 1 Grudnia 2020 przez Urojenie L @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 1 Grudnia 2020 @Tmgsmm Są trzy szkoły naświetlania. (a może i więcej) 1) 24/0 2) 20/4 3) 18/6 Najwięcej tematów jest między opcją 2 a 3. Duża liczba osób preferuje 3 opcje. 1 się przydaje gdy potrzebujemy więcej ciepła w boksie, wtedy nie wyłączają niektórzy lampy przez całą dobę. Ja stosuje 18/6 i jestem z tego zadowolony. Więcej godzin to dla mnie marnowanie prądu i zbyt mały czas na odpoczynek dla roślin - który paradoksalnie jest też potrzebny. Możesz @Tmgsmm powiedzieć mi co to za lampa na małą jest ? Jakoś mi na biurkową wygląda ? Co tam za żarówka jest ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 1 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk napisaliśmy prawie to samo ? masz bucha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 1 Grudnia 2020 @Urojenie fachowo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tmgsmm 1 Napisano 3 Grudnia 2020 Jak tam wygląd na 3 dzień żywota? Łodyga 8 cm ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Grudnia 2020 @Tmgsmm światła szuka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tmgsmm 1 Napisano 3 Grudnia 2020 @Szym możliwe, od 2 w nocy do 7 rano nie miała światła + od 20 do 24 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 3 Grudnia 2020 @Tmgsmm nie chodzi o to że szuka bo było wyłączone tylko o to że za wysoko lampa albo to jakiś badziew biurkowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 3 Grudnia 2020 Światła nima @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tmgsmm 1 Napisano 6 Grudnia 2020 Siema, roślinka sobie rośnie listki się rozwijają wszystko git, lampka 20W tylko dziś z rana coś mi wyskoczyło na końcu doniczki co to? Wstawiam zdj rośliny i tego co wyrosło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 6 Grudnia 2020 @Tmgsmm chwast jakiś 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tmgsmm 1 Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) @Tester wyrywalem, dzieki Właśnie, roślinie dopiero 2 dni temu zaczęły rozrastać się listki, łodyga jest bardzo długa, ale cienka, przez co się ugina. Co zrobić? Edytowane 6 Grudnia 2020 przez Tmgsmm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 6 Grudnia 2020 Podsyp ziemi i zapewnij jej światło to nie bedzie się wyciągać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach