greenbrothers 0 Napisano 29 Listopada 2020 Siemanko. Jestem nowy w temacie więc przejdę od razu do rzeczy. Posiadam boxa 60/60/150 wysokość. Mam do tego lampe Maroko 1, Wiatrak w środku i wylot wylot powietrza u góry do filtra węglowego. Lampa ma 150w jest ledowa i posiada opcję regulacji. Juz przy 60 % mocy temperatura w środku po godzinie osiąga 29 stopni. Na jaką moc ustawiać tą lampę w fazie wzrostu i na jaką w fazie kwitnienia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 29 Listopada 2020 @greenbrothers dał bym na full a ty @CheMsKuN ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenbrothers 0 Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) @Szym @CheMsKuNNa full to tam 32 stopnie albo i 33 by były ? słyszalem ze one lubią 26-31 stopni max. Zapomniałem dodać, że będą to Auto Amnesia haze x3. Chciałem zapytać jeszcze czy jest sens wstawiać 4 donice? Edytowane 29 Listopada 2020 przez greenbrothers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 29 Listopada 2020 @greenbrothers no boksa masz akurat na 4 krzaki, jak temp za duża to trzeba zbijać myślę że przy takiej jaką masz nic by im nie było @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 29 Listopada 2020 Daj 3 albo 2 w większych donicach. Pasywny masz otwarty, jak i czym mierzysz temp? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenbrothers 0 Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) @Szym @Bds Czyli sądzisz, że od razu od początku fazy wzrostu odpalić lampe na full? na jakiej wysokości od szczytu ? mam termometr z sondą na kabelku więc spoko, sonda jest na wysokości szczytu , mam donice 11 litrowe. Edytowane 29 Listopada 2020 przez greenbrothers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 29 Listopada 2020 @greenbrothers z początku nie musisz ful, producent jak ją zaleca trzymać? ja bym ze 40cm dał i pilnował czy się nie wyciągają albo za bardzo zbijają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenbrothers 0 Napisano 29 Listopada 2020 @Szym No właśnie jeśli z początku nie musze full to od jakiej mocy zacząć i kiedy przejść na maxa ? W tym cały sęk ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 29 Listopada 2020 @greenbrothers moze byc full mocy przy odpowiedniej wysokości tak jak @Szym napisał obczaj co producent zaleca. zazwyczaj weg okolo 50-60cm ale jeśli roslina ma zajebiste warunki to i więcej energii słonecznej przerobi zarazem lampa moze byc troche nizej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 29 Listopada 2020 @greenbrothers ja trzymam między doniczkami, światło nie pada bezpośrednio na miernik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenbrothers 0 Napisano 29 Listopada 2020 Mam odpalone wszystko na maksa od 6 godzin i sprawdzam temperature - teraz jest 31,5 Stopnia i 30% wilgotnosci , tylko, ze nie mam w środku jeszcze roślin, jak dojdą rośliny to temperatura spadnie czy nie? Jakieś rady na obnienie temperatury? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 29 Listopada 2020 @greenbrothers nawilżacz jakiś, wentylacje jaką masz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenbrothers 0 Napisano 29 Listopada 2020 @Szym Wyciąg to jest Axial-Quiet 100k Duo 4,5w. Powietrze jest mieszane przez PRO FAN + 5W. Nawilżacz konieczny? ty jak dojdą rośliny i zacznę podlewać ziemię wodą to pójdzie chociaż do tych 60% ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) @greenbrothers coś pewnie pójdzie ale ile to się okaże Edytowane 29 Listopada 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenbrothers 0 Napisano 29 Listopada 2020 @Szym Jutro będą nasiona. Mam easy plugs. Amensia haze Auto. Jak je wykiełkować? wrzucic do wody na 12 godzina potem do easy plugs i podlac wodą i do ciemnego pomieszczenia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 29 Listopada 2020 @greenbrothers jest na forum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 29 Listopada 2020 Wrzuć do kielona, oklej taśma alu żeby było ciemno, wsadź do boxa. Pootwieraj pasywne i zamów nawilżacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenbrothers 0 Napisano 29 Listopada 2020 @Bds co mam okleić taśma alu? bo nie czaje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 29 Listopada 2020 Cały kieliszek, żeby miał ciemnie i do ciepłego miejsca( box ). Przy okazji przetestujesz boxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 29 Listopada 2020 @greenbrothers nie po to jest easy plugs nazwane żeby kombinować, włożyć nasionko na 0.5cm namoczyć kostkę na tacce z woda jak będzie całe mokre to do ciemnego i wilgotnego miejsca i tyle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach