Dgl 0 Napisano 28 Listopada 2020 Witam wszystkim mam takie pytanie ... Po kielkowaniu jak juz roslinka ma isc do doniczki jak to jest wyczytalem ze automaty powinny isc od razu do docelowej donicy z powodu na stress aczklowiek wyczytalem rowniez ze lepiej jest roslinke przelozyc pierw do mniejszej doniczki poniewaz wtedy korzenie sie lepiej ukladaja i sa silniejsze ? Ktora teza jest z tego prawidlwa i jak najlepiej to zrobic ... Dziekuje za pomoc i pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 28 Listopada 2020 Oby dwie są prawidłowe. Ja wrzucam po wyjściu kiełka nawet 1-2mm do ziemi w docelowej doniczce pryskam pilnuje żeby było wilgotno i tyle ?? Tutaj zdania są podzielone bardzo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) Pamiętaj że ogonkiem do dołu znaczy kielkiem. Na ja do docelowej od razu. Można do mniejszej ale ostrożnie z przekładaniem. Edytowane 28 Listopada 2020 przez zielonyjamajczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach