Seb88 13 Napisano 11 Listopada 2020 Siema, szybkie pytanie. Można obniżać PH wody za pomoca octu? Nie wpłynie to negatywnie na roślinki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Listopada 2020 @Seb88 można z umiarem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Listopada 2020 @Seb88 ja tak robię i jest dobrze, tyle, żeby zeszło do 6-6,5 (1,5ml na 1,5l z moją alkaliczną wodą) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seb88 13 Napisano 11 Listopada 2020 @Groovebusters u mnie po odstaniu woda pokazuje 7,4. Kilka kropel na kilka litrow wody i powinno byc ok. Dzieki za info @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Listopada 2020 @Seb88 Ja miernikiem odmierzam po zakropieniu soku z cytryny do wody i często ciężko jest od razu trafić. Jednak lepiej daj mniej niż więcej , bo jak zakwasisz za mocno podłoże , co jest łatwo zrobić to też będzie źle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach