Login 9 Napisano 29 Października 2020 Siema, to mój drugi (i trzeci) krzak i pierwsza uprawa na bardziej serio niż eksperymentalnie. Pestki to Amnesia Lemon od Barneys Farm. Ziemia Plagron Grow-mix. Lampa Spectrolight starter - wcześniej był Luckygrow z modułem uniwersalnym, ale osobiście uważam że słabizna na namiot 60x60. Wentylator kanałowy QuietLine 100 DUO - polecam. Cichy, 2 biegii - wyrabia przy ledzie. Nawozy Plagron grow 0,5ml/l, bloom 1ml/l i pk booster atami bloombastic 0,5ml/l. Troche późno zaczynam fotorelacje, ale w tej ciekawszej części grow. 44 dni od wyjścia z ziemi i 15 dzień od pierwszych preflowerów po przełączeniu na flo. Niestety wyszło coś mało topów po w miare udanym LST i mniej udanym treningu siatką, ale następnym razem będzie lepiej.. mam nadzieje że te co są napuchną jak sie patrzy ? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Października 2020 @Login z czasem będzie coraz lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 29 Października 2020 (edytowane) Amnesia lemon? Moje dwa ulubione sorty skrzyżowane.. No ciekawe. Trzymam kciuki ?? czy to amnesia i lemon ?? Edytowane 29 Października 2020 przez Jamajczyk13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Login 9 Napisano 29 Października 2020 26 minutes ago, Jamajczyk13 said: czy to amnesia i lemon ?? @Jamajczyk13 Amnesia lemon łącznie ? Mam nadzieję, że będzie warta zachodu ?https://www.barneysfarm.pl/amnesia-lemon-31 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 Ciekawe ? będzie kosmos @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Login 9 Napisano 30 Października 2020 (edytowane) Mały szybki update - zauważyłem przy kwiatach, że listki są bardzo jasne. Widzę 2 opcje - albo lampa jest zbyt blisko szczytów i je wypala (mniej prawdopodobne, bo tylko część liścia jest jaśniejsza), albo deficyt żelaza spowodowany zbyt wysokim ph (99% to). Ph gleby zmierzyłem na 7.5, czyli dużo - aczkolwiek nie dziwi, bo nie regulowałem do tej pory ph. Rozumiem że norma jest w okolicach 6.5? Następne podlewanie mam zaplanowane na jutro, czystą wodą więc myślę że podleję wodą ph 6.0 i zobaczę co z tego wyjdzie. P.S. Może miernik jest do dupy? ? Edytowane 30 Października 2020 przez Login @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Października 2020 @Login młode listki są przeważnie jaśniejsze, podlewaj na razie wodą bo liście masz mocno zielone, ten miernik chyba też nie jest wiarygodny 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 30 Października 2020 Liście robią się delikatnie w tak zwane KAJAKI. Miałem tak niedawno. Przeszło jak biohumusa dałem i trochę z pH kombinowałem. Więc na luzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Login 9 Napisano 30 Października 2020 Zakupiłem miernik ph do cieczy - rośliny podlane wodą ph 6.0 profilaktycznie. Co ciekawe okazuje się, że z kranu mi leci równe 6.5 ? co ujmuje wiarygodności miernikowi do gleby... Muszę jeszcze sprawdzić ph z nawozami ale to przy następnym karmieniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 30 Października 2020 Z kranu leci i oszukuję. Mierzysz dopiero po odstaniu. Powinno lekko pH pójść do góry. Ostatnio w moim wątku dużo o tym pisaliśmy ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 30 Października 2020 @Login jaka moc leda 100w ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Login 9 Napisano 30 Października 2020 @zielonyjamajczyk właśnie przeczytałem Twój wątek, człowiek sie uczy całe życie ?@Przemol8521 tak, 100W - wg producenta zamiennika 250W HPS'a. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 30 Października 2020 @Login właśnie, według producenta. 250 hps to minimum 150 LED. Tak sądzę. Jeszcze w zależności od obszaru do pokrycia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Login 9 Napisano 30 Października 2020 @zielonyjamajczyk od siebie mogę powiedzieć tylko, że świeci bardzo mocnym światłem i roślinom się podoba. Jaki będzie efekt zobaczymy w grudniu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 30 Października 2020 No miałem hps 250, i musiałem a w zasadzie byłem zmuszony do zmiany i chłopaki na mój obszar minimum 150 wyliczyli. Ale ja mam 70x80x160 więc od tego ten większy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Login 9 Napisano 8 Listopada 2020 Siemano, update 25 dzień flo - kwiatki coraz większe. Porobiło się dużo popcornu, ale nie będę go usuwał ze względu na małą ilość topów - będzie na masło ? Dziś dostały po 2ml/l alga bloom i 0,5ml/l bloomtastic o ph 6,5. Troche je połamałem pare dni temu, żeby troche wyrównać wysokość topów. Jak na razie idzie git, wilgotność w okolicach 40paru % więc jest gites ? Foty: 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Login 9 Napisano 9 Grudnia 2020 Ze względu na dość małe zainteresowanie nie wrzucałem zdjęć, ale postanowiłem że wrzuce finał 😉 Ścinka w 58 dniu flower - trichomy mleczne i pare nawet już nabierało bursztynowej barwy. Na początku powiesiłem je razem z łodygami, potem uznałem że lepiej na siatce... okazało się, że troche im tam ciasno 🤨 Wentylator ustawiłem prosto na nie, mam nadzieje ze plecha ich nie zaatakuje. Na wszelki wypadek przewracam je co pare godzin. Oczywiście światło wyłączone 😉 Nie wiem ile z tego wyjdzie, ale jestem bardzo zadowolony zarówno z odmiany jak i z leda. Peace i dam znać jak to wygląda wagowo jak już zapakuje w słoik(i) 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 9 Grudnia 2020 @Login no topy ładnie się prezentują, co prawda ma mało liści jednak jakieś zostały, nie usuwałeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 9 Grudnia 2020 @Login male zainteresownie było może przez to, że nie wstawiałeś aktualizacji 😉 Ładne te szczyty masz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Login 9 Napisano 9 Grudnia 2020 @Tester usuwałem i to sporo, jak tylko zobaczyłem jakiegoś większego to go outowałem @Bimbrownik oczywista oczywistość - następna fotorelacja będzie już na tip top 😇 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach