ObeMoon 12 Napisano 29 Października 2020 (edytowane) Witam, mam taki problem od pewnego czasu zaczęły zawijać jej się dziwnie liście, szukałem odpowiedzi na to dlaczego ale ludzie piszą tak wiele rzeczy, ze sam już nie wiem w co wierzyć i mam nadzieje, ze wy podpowiecie o co chodzi. Czy czegos ma za dużo czy za mało. Dodam, ze jest to zwykły parapeciak, pestka z bucha także nie mam pojęcia co do odmiany, od kielka do tego momentu stoi w jednym miejscu na parapecie, na Wega dawałem kilka razy biohumus i na flo może z 2-3 razy podlalem florovitem do roślin kwitnących. Tak tylko woda. Zastanawiam się czy ten grzejnik jej nie przeszkadza i może od temperatury te liście tak wygina ? Edytowane 29 Października 2020 przez ObeMoon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Października 2020 27 minut temu, ObeMoon napisał: Zastanawiam się czy ten grzejnik jej nie przeszkadza i może od temperatury te liście tak wygina ? możliwe, warunki trzeba zapewniać dobre @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 29 Października 2020 1 minutę temu, Szym napisał: możliwe, warunki trzeba zapewniać dobre Tak jak mówisz ale druga stoi obok i ma się dobrze a wszystko dostawały tak samo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Października 2020 @ObeMoon ale na drugą nie wieje raczej ciepłe powietrze, ogólnie konopie uprawia się albo na całkowicie otwartej przestrzeni outdoor albo indoor w pomieszczeniu do tego przystosowanym inaczej rośliny nie rozwijają się tak jak trzeba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 29 Października 2020 8 minut temu, Szym napisał: @ObeMoon ale na drugą nie wieje raczej ciepłe powietrze, ogólnie konopie uprawia się albo na całkowicie otwartej przestrzeni outdoor albo indoor w pomieszczeniu do tego przystosowanym inaczej rośliny nie rozwijają się tak jak trzeba Mordo wiem co to jest Indoor i outdoor. One miały iść na outdoor ale bylo już za późno i za zimno. Na indoor taki porządny niestety nie mam możliwości a, ze już wykiełkowane były to została mi tylko opcja parapeciaka, a skoro jakos się rozwinął i coś tam się dzieje to chciałbym to doprowadzić do końca. Tak czy siak dzięki za pomoc, przestawię ją obok i zobaczymy czy coś się zmieni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 (edytowane) Grzejnik raczej nic dobrego nie przyniesie. Znaczy tego : próbuj - skoro już masz. Trochę może popcornu będzie. Powodzenia. Edytowane 29 Października 2020 przez zielonyjamajczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 29 Października 2020 (edytowane) @zielonyjamajczyk Za dużo napewno z tego nie będzie ale zawsze to coś, a skoro kwitnie to dobrze byłoby żeby już doszła chociaż z tym marnym popcornem ?? A tak btw jak wszystko pójdzie dobrze to jak myślisz długo jeszcze będzie trzeba czekać mniej więcej żeby zacząć oceniać w ogole trichomy ? Edytowane 29 Października 2020 przez ObeMoon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 Myślę że 3-4 tygodnie, wszystko zależy czy stresu jakiegoś nie złapie nie stanie. Mogę też się mylić. Ale te pąki to są jeszcze malutkie. Ile ona ma ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 29 Października 2020 @zielonyjamajczyk hmm, ona ma gdzies około 2 miesięcy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 @ObeMoon To spokojnie jeszcze ? A by się przypaliło wiem ? ale musisz uzbroić się z cierpliwość. Ja mam dopiero 29 dzień. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 29 Października 2020 @zielonyjamajczyk Oo to już miesiąc, pokaz jak tam Twoje się trzymają, dla mnie to bardziej eksperyment na koniec sezonu taki, mam jeszcze 15 nasion z tego palta ale one pójdą na przyszły out. Haha tak miło oatrzec jak Coś tak się buduje i jest ochota już palic ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 Wskakuj do mnie na profil, są zdjęcia z dzisiaj rano w temacie ,,czy zaczynać lst,, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach