Krzysztof 3 Napisano 28 Października 2020 Ktoś kto się na tym zna lepiej ode mnie, pomógłby mi określić przyczynę brązowienia liści? Załączam zdjęcia jak to u mnie wygląda. Całe młode pączki się psują. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 28 Października 2020 @Krzysztof jakaś uschnięta, roślina ma słabe warunki, zrób jej dobre i startuje jeszcze raz bo to nie ma sensu zbytnio @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 28 Października 2020 Szkoda jej .... Ale już nic nie zdziałasz. Ale do dzieła, następna pójdzie lepiej, tylko tak jak Tester napisał : warunki. Potem hodowla. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof 3 Napisano 28 Października 2020 (edytowane) @Tester Ogólnie wydaje mi się, że topy są dość ładne i duże. Tylko boczne odgałęzienia się psują i nie wiem czy to jakiś niedobór, czy nadmiar czegoś, a może jakaś choroba. A tutaj miej więcej widać w jakich warunkach rosną: W pomieszczeniu są 2 wiatraki, 11 paneli led, 1 okno. Edytowane 28 Października 2020 przez Krzysztof 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 28 Października 2020 @Krzysztof a tu co innego, może tamtego odrosta gdzieś podsuszyło 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof 3 Napisano 28 Października 2020 @Tester Czyli podsuszyło? Może dlatego że jest zbyt blisko wiatraka albo grzejnika? Można zraszać liście żeby zapobiec ich schnięciu, czy nie za bardzo? Zamówiłem też takie probiotyki bakteryjne. Może trochę poprawią kondycję roślin.. Macie jakieś opinie na ich temat? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 28 Października 2020 1 minutę temu, Krzysztof napisał: Czyli podsuszyło? Może dlatego że jest zbyt blisko wiatraka albo grzejnika? Można zraszać liście żeby zapobiec ich schnięciu, czy nie za bardzo? no jak blisko wiatraka/grzejnika to mogło by to być przyczyną, zraszaniem to nie bardzo 7 minut temu, Krzysztof napisał: Zamówiłem też takie probiotyki bakteryjne. Może trochę poprawią kondycję roślin.. Macie jakieś opinie na ich temat? nie mam ale zbędne wydają się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 28 Października 2020 Uuuuu to już inna sprawa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach