Jamajczyk13 106 Napisano 25 Października 2020 Fusy z kawy szybko łapie pleśń także tam podglądaj co się dzieje ?? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 25 Października 2020 @Jamajczyk13 dokładnie, dlatego też bym tej opcji nie wybrał. O tym nawet myślałem, w kubku dwa dni i plecha siada. Chyba kwasek czy ocet bardziej dla mnie mniej inwazyjny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 25 Października 2020 Zobaczymy jutro jak tam koledze pójdzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 26 Października 2020 @zielonyjamajczyk fzisiaj poszedł ocet i pomiar po ok 2godzinach tak jakby 6.5ostatnio było ciemniejsze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 26 Października 2020 Czy to białe to nie plesn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 26 Października 2020 Jeszcze kilka kropel octu bym dał. Oczywiście na żywo inaczej widzisz. Mi jakoś jeszcze po 7.0 podchodzi. Roślinki nieźle nieźle ? ładnie wyglądają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 26 Października 2020 @zielonyjamajczyk a te bardzo białe pąki to normalne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 26 Października 2020 Normalne. W pierwszym tygodniu kwitnienia możesz zaobserwować początek powstawania słupków. Są to białe włoski, które wyrastają z nowo formujących się pąków. Są puste w środku, a ich specyficzna budowa sprawia, że filtrują powietrze zawierające pyłki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 26 Października 2020 @zielonyjamajczykuf a już się bałem ze to plecha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 26 Października 2020 @Tomaszszym jeszcze za małe topki żeby plecha się zagnieździła ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 27 Października 2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 27 Października 2020 Ładnie lecą dziewczyny ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 27 Października 2020 @zielonyjamajczyk co sądzisz o tych orzebarwieniach Łodygi lisci są czerwone dziś dalem trochę większa dawkę nawozów obiło to niedobory to bedziegit w przeciwnym razie jutro bd się martwil @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 27 Października 2020 Wiesz ciężko mi to określić . Bo niektóre chyba zdjęcia bez włączonej lampy a niektóre z. Lekko te końcówki popalone bardziej zauważam . Ale sądzę że jest ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 27 Października 2020 @zielonyjamajczyk czyli bonus z nawozami może być lipa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 27 Października 2020 (edytowane) @Tomaszszym sory że tak męczę mam pytanie odnośnie Lisci mogę je trochę poprzecinac prawie 7tydzien automaty Edytowane 27 Października 2020 przez Tomaszszym Korekta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Października 2020 @Tomaszszym można 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2020 (edytowane) @Tomaszszym niektóre odmiany w naturze tak mają obserwuj, jak ta czerwień przejdzie w to miejsce, gdzie się zaczynają liście (ten srodek) to ja wtedy bym reagowała jeśli używasz zestaw od canna to raczej nie jest to niedobór bo canna ma w sobie pierwiastki śladowe, prawda? jaką masz temperature w boxie w dzień i w nocy? obniżona temperatura daje zmniejszony pobór fosforanów = kolor czerwony do fioletowego Edytowane 28 Października 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 28 Października 2020 Ogólnie, czerwone łodygi przy liściach oznaczają stres który przeszła. Czy to za mało wody, temperatura lub coś jeszcze innego. Sam to zobaczyłem przez właśnie wysoką temperaturę poprzednio a teraz pojawiła się czerwień delikatna wtedy kiedy je przesuszyłem na maxa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 28 Października 2020 Topy rosną w oczach po wczorajszym podlaniu litr na głowę coś ruszyło wcześniej 0.5 na dzień ale to raczej za malo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach