zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Października 2020 Koledzy koleżanki czy zaczynać powoli LST na moich automatach? Mówię głównie o tych ze zdjęć . Czy jeszcze poczekać kilka dni ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Października 2020 @zielonyjamajczyk no możesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Października 2020 Strach jest @Szym , ale chyba czas się uczyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 13 Października 2020 Możesz jak się uda, zrobić otwory na bokach donicy. Łatwiej będzie operować drutem. Czy sznurek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Października 2020 @Jamajczyk13 lst jak najbardziej już rób. Najlepiej czymś w gumowym oplocie, sznurek czy drut odpada bo po przecinasz krzaka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 13 Października 2020 @Seba691 no troche sie nie zgodze z tym ze poprzecina krzaka sznurkiem. Mogles napisac jak gruby sznurek powinien byc lepiej zeby nie poprzecinac. Wiadomo że nikt nitką nie bedzie robil lst? jak masz dobrej grubosci sznurek to nie przetniesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 13 Października 2020 Czytałem sporo koledzy i koleżanki i zrobiłem w dwojaki sposób. Trochę nawierciłem i tasiemką złapałem taką szeroką, jak do prezentów i trochę zrobiłem z tych długich wykałaczek X i wbiłem w ziemię naginając główne szczyty. Ale skubaniutka jest silna. Bo rano po treningu i tak się wygina i próbuje do góry listki z szczytu kierować ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Października 2020 @Farmerka uwierz mi na prawdę różne pomysły mają ludzie ? @zielonyjamajczyk to że powstaje to normalne, doginaj ten główny szczyt aż nowe wyrosna troszkę większe niż ten główny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 20 Października 2020 Panowie jutro 21 dni. 3 dziewczyny pokazały płeć, w tym nawet ta najmniejsza. Jedna i to najbardziej wyrośnięta - jak na razie nic do stwierdzenia. Czy to normalne, że jedna się tak w tym opóźnia ? Jak wam się widzi biorąc pod uwagę ich wiek ? Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Października 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, zielonyjamajczyk napisał: Czy to normalne, że jedna się tak w tym opóźnia ? bo ta jedna może być inną odmianą albo inny fenotyp, kup sobie ze 100 sztuk nasion danej odmiany od jakiegoś producenta i wysiej to zobaczysz że ci różne powyrastają Co do roślin dobrze jest Edytowane 20 Października 2020 przez Szym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 24 Października 2020 @Szym @Seba691 @Jamajczyk13 i inni przyjaciele ? u mnie 24 dzień. Załączam zdjęcia jak to wygląda. Wczoraj poprawka LST, dawka na wzrost , dobre podlanie, odległość od lampy 48 cm. Coś już chyba kwitnienie się zaczyna. Zerknijcie na parametry, wilgotność mam sporą , światło cały czas 20/4 Gęsto się zrobiło. Różne szkoły co do usuwania liści czytam. I zastanawiam się co robić dalej. Jeszcze działać na parametrach które mam w tej chwili, czy coś zmienić ? Łodygi są ostro nagiete pod spodem i dlatego ich wysokość jest taka jak widać. Główne łodygi informowałem niejako w odwrócone L. Dzięki temu sporo bocznych wyskoczyło dodatkowych. Jedna która najpóźniej zaczęła rosnąć oczywiście dalej taka jest - więc nie spodziewam się z niej nie wiem czego . Ale pozostałe 3 ok. Panienki są bardzo podatne na LST. Wystarczy jedna noc i znowu rozjebane jak ja po jaraniu ? Ciasno się robi. Rozstawił bym bardziej ale nawilżacz przeszkadza . Mieszający chodzi wyżej , i jeden przy pasywnym . Dać już im na kwitnienie , czy może biohumus, raz był tylko dany?! Temperatura utrzymana stała 20-22 noc 22-24 dzień. Wilgotność 70-90 % . Dziękuję za dotychczasową pomoc i proszę o wskazówki i ocenę czy w miarę to wygląda. Z fartem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Października 2020 @zielonyjamajczyk narazie dobrze jest na kwitnienie jeszcze bym poczekał 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 24 Października 2020 @Szym czyli lampa te 50 zostawić, na wzrost jeszcze mogę podawać, i warunki utrzymać. Super. Bo już myślałem że może te większe liście ucinać i odkrywać bardziej małe. Bo już LST ciężko poprawiać w tej gęstwinę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Października 2020 @zielonyjamajczyk no jak gęsto jest to można coś usunąć liści albo je powiginać żeby doświetlić odrosty 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 24 Października 2020 @Szym Postaram się nawilżacz powietrza włożyć między donice. W środek,zyskam na dodatkowym miejscu po bokach, i popracować jeszcze nad LST. Ponaginam bardziej. Są odrosty z głównej łodygi zakończone tylko jednym głównym liściem . Nic więcej. Myślę że one są najmniej potrzebne. Ale mogę się mylić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 24 Października 2020 @zielonyjamajczyk Z liśćmi poczekaj jeszcze z max 2 tyg, daj im NPK! Z naciskiem na N. Bo widać że panienki mają mało pokarmu. Pozdro. @Szym żółtawe liście w fazie wegetatywnej to jest dobrze? ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 24 Października 2020 @krzychuNBW dzięki za podpowiedź , a czy mógłbyś mi powiedzieć po czym to stwierdzasz ? Żebym wiedział na przyszłość ? Dzięki za komentarz ? łap bucha. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 24 Października 2020 @zielonyjamajczyk Po tym że dopiero co Pre flowery u ciebie wychodzą, także roślina dopiero teraz zaczyna tak na prawdę rosnąć! Ona ci wystrzeli w górę nie bój się, daj jej trochę azotu a zobaczysz że wszystko wróci do normy (naturalna zieleń). I ja bym przestawił na 18/6 lampkę ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 24 Października 2020 @krzychuNBW i zabiłeś mi kołka, bo tak dużo szukałem info apropo tego świecenia, i w CH.... Już nie wiem czy zmieniać czy zostawić ? dzięki Mordko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 24 Października 2020 @zielonyjamajczyk Spoko, zmień, one też muszą w nocy odpocząć od światła, Fotosynteza... Auto też tego potrzebują. Pozdro ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach