MatiWeed 1 Napisano 28 Września 2020 Siemka, co jej dolega? Na starych liściach wywaliło jakieś czarne kropki, a na młodych białe przebarwienia zadnych robali nie znalazłem i dzieje się tak tylko na 2 pannach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Września 2020 @MatiWeed może zwyczajnie usychają albo coś tam lata jakiś szkodnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 28 Września 2020 Wydaje mi się, że to jakiś pasożyt. Gdzie je trzymasz? A jeśli w boksie to jaka wilgotność? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiWeed 1 Napisano 28 Września 2020 (edytowane) @Szym Usychają, ale to normalne, a te kropki 1 raz widzę i coraz ich więcej na starych liściach, a na nowych tez wyskakują ale z białymi plamami jak na 2 foto. @Kolbertus wilg max 50%, temp 26-28, takie dziwne mokre plamy pokazują się tylko na starych liściach. patrzyłem dokładnie mikroskopem, to nie ma żadnych owadów(ale właściwie to nawet nie wiem czego szukac) do końca zostało mi jakieś 5 tyg, może poradzą sobie Edytowane 28 Września 2020 przez MatiWeed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 28 Września 2020 @MatiWeednie chcę się wymądrzać, bo w sumie sam jestem laikiem, ale uważam, że naturalnie liście nie więdną w taki sposób jak Twoje. Ja uważam, że to jakiś szkodnik, bądź coś, co na pewno nie jest dobre dla Twoich panienek. Ale dalej już nie pomogę. Sorry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiWeed 1 Napisano 28 Września 2020 Patrzcie kogo znalazłem ? wciorniastki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Września 2020 @MatiWeed możliwe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach