mjrTOMMY 8 Napisano 8 Września 2020 jestem LEDowcem - więc niespecjalnie mnie boli zużycie prądu, ale ostatnio przeczytałem o świeceniu roślinek 12 na 12 cały czas.(?) od nasionka. podobno same wiedzą kiedy zacząć flow i robią wieeeelkie kwiatki. lepsze od automatów. słyszeliście o tym? - bo mi się wdawało, że jest przeciwnie. zawsze myślałem, że roślinka z długim veg , będzie mocniejsza i wytworzy lepsze kwiatki, a tu mówią , że jak od początku jest 12na12, to produkuje same kwiaty zamiast liści i łodyg. może to by było dobre do czegoś w stylu SOG ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 8 Września 2020 Masz na myśli sezony 12/12 od poczatku? To nic nie wyjdzie, znaczy wyjdzie słabo. PolskiFarmer zrobil taki eksperyment na sezonie. 12/12 od poczatku. Roslina wyglada jak karzeł automat I kwitnac zaczela po 3tyg chyba. Wpisz w YT PolskiFarmer czy tam PoliszFarmer on chyba nawet ma to zobaczysz eksperyment. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjrTOMMY 8 Napisano 8 Września 2020 bardziej chodziło mi o zapytanie, czy jak dodam trochę więcej "veg'u", to otrzymam mocniejszą roślinkę, która lepiej zakwitnie, czy lepiej szybko "kwitnąć"? , a poza tym , to chciałem nie wysokie, więc może o to chodzi? a trzecia rzecz , to że mogę wkładać klona razem z kwitnącymi roślinkami. to by mi się akurat podobało. ale nie o to chyba chodzi? 12 /12? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 9 Września 2020 @mjrTOMMY no ja juz nie wiem o co ci chodzi. Możesz zrobic miesiac wega, a miec lepsze zbiory niz jak trzymalbys rosline 2 miesiace na wegu. To nie chodzi tylko o to ile trzymasz na wegu. Gdyby to bylo takie proste.? A wrzucajac sezona od razu na 12/12 nie zbierzesz duzo, tak naprawde stracisz czas i nasiono. Jakiego masz klona? Rozkminka ktora patrzysz to jest z 2009 roku. ?♀️ Poszukaj na necie na angielskich stronach, napewno znajdziesz konkrety co do tej super metody uprawy 12/12. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjrTOMMY 8 Napisano 9 Września 2020 sorki! czytam i czytam różne rzeczy i może to inny jakiś rok, ale czy roślinki się zmieniły biologicznie? przecież to jednak niby natura. coś komuś wchodziło ileś lat temu, to powinno i teraz. ale nie wiem , więc pytam. przecież po co kłamać?!. ktoś coś zrobił i mówi, że tak się zadziało. mi się to wydaje bez sensu, bo plant dostaje prawie dwa raz mniej energii ( światła) na działanie, więc... (?) Dzięki za odp. od razu czuję się mniej samotny przed tym komputerkiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 9 Września 2020 Ale to udowodnił że jest tak jak napisal? Że topy lepsze jak na 18/6? Bo tak jak pisalam wyzej, sprawdz jak wyglada roslina na tym kanale co ci podalam. Udowodnij to w jakis sposob, bo napisac kazdy potrafi. Tak samo jak koles z haszysz w 2009 roku. Nie chodzilo mi ze rosliny mogly sie zmienic. Ludzie eksperymentowali przez te lata i wiele wiecej wiedza. Moglo mu sie raz przydarzyc że ladnie mu spuchlo, w co nie wierze, ale no niech będzie, że przez przypadek tak bylo. Ale przez przypadek. U mnie przez przypadek kwitnie sezon klon na 18/6. Moglabym stworzyc teorie że umiem stworzyc automata z sezona czy coś bo jedna roslina zwariowala? Chodzi o dowody, jak na sprawie sądowej? moze zrob eksperyment na dwoch roslinach, zobaczymy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach