Snaku 0 Napisano 8 Września 2020 Chciał bym zacząć hodowania w doniczce indoor, a potem przesadzić na outdoor i pytanie brzmi w takim razie kiedy posadzić w doniczce? Myślałem o początku kwietnia lub w połowie kwietnia i wysadzić ją w połowie maja na outdoor tak żebym mógł zacząć trening LST już na outdoor. Macie jakąś radę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 8 Września 2020 Zależy od odmiany jaką będziesz miał. Ja kiełkowałem dopiero 2 maja, a wysadzałem 14 maja na spota i wszystko dojdzie, więc. Pamiętaj, że sezony i półauto reagują na fotoperiod, więc i tak ci raczej nie zaczną kwitnąć wcześniej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snaku 0 Napisano 8 Września 2020 Będe kupował pełno sezonówki i jak mówisz że wysadzałeś po prawie 2tygodniach to ile pięter liści miał? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Września 2020 Połowa kwietnia jest spoko. W połowie maja na out (po zimnej Zośce) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 8 Września 2020 @Snaku zajrzyj na moją fotorelecję 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjrTOMMY 8 Napisano 10 Września 2020 (edytowane) miesiąc vegu w domu, przed outem, to chyba za dużo, ale nie wiem, bo wcześniej robię matki, a później klony. jak masz dłuższy veg, to ważne, żeby nie świecić rośliny w domu za długo, bo potem, po wystawieniu na out mogą zacząć kwitnąć (bo nagle mają krócej światło) , albo co gorsza hermieć. poza tym w połnosezonówkach wiele to nie przyspieszy, a zanoszenie większych roślin na spota to dodatkowy problem. w sumie, to dłuższe trzymanie roślinki w domu mija się z celem, no chyba, że jest jakaś anomalia typu śnieżyca, czy coś. najlepiej ok końca kwietnia / początku maja kiełkować i za dwa /3 tyg sadzić. nie będę się wymądrzał z tą długością świecenia (jakoś na oko mi wchodzi), ale gdzieś na forum czytałem o fotoperiodzie przed outem w połowie maja. jakieś wykresy i tabele całe. klony mi tym bardziej mogą zakwitnąć, więc przestrzegam... oczywiście ludzie sadzą dwudniowe roślinki, albo kiełkują na spocie bez problemów, przy dobrej pogodzie (nie wcześniej niż połowa maja), ale jak chcesz podrośnięte, to 2 tyg są spoko. Edytowane 10 Września 2020 przez mjrTOMMY dodalem zdanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach