EneDue 446 Napisano 3 Września 2020 Do parteru suki! Raz jak miałem sucha glebę to mi korzonki wyszły przy lat ale podsypalem ziemia i tyle. Ciężko to zjebac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Września 2020 @poczatkujacygrower haha ? pamiętam też się bałem przy pierwszym razie ale to nie boli nie bój się ? widziałem już parę razy że ludzie coś urywali przy lst. Ale nie wiem jak trzeba to lst robić żeby roślinę połamać.... Chyba młotkiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 3 Września 2020 (edytowane) DZIEN 15 VEG LST Oceńcie czy wszystko git, co mozna poprawić itp. @Seba691 to moje drugie lst w zyciu jak cos ? Moj znajomy złamał podczas lst bo robił lst 2h po obwitym podlaniu Edytowane 3 Września 2020 przez poczatkujacygrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Września 2020 Na sznurkach to słabo sie robi lst. Bo te małe odrosty też mozna by do gleby, główny też troszke mocniej. Może pomysl nad jakimis drutami? Czy jak to sie tam nazywa, żeby w ziemie wbić. I jak wysoko trzymasz lampę? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 3 Września 2020 (edytowane) 7 minut temu, Farmerka napisał: Na sznurkach to słabo sie robi lst. Bo te małe odrosty też mozna by do gleby, główny też troszke mocniej. Może pomysl nad jakimis drutami? Czy jak to sie tam nazywa, żeby w ziemie wbić. I jak wysoko trzymasz lampę? Znaczy ja za 2 dni dociągnę bardziej jak już się przyzwyczaja do zgięcia. Myslalem ze specjalnie sie robi lst zeby te male odrosty szły w gore a nie od dolu w gore. Lampe trzymam na wysokosci 60-70cm nad głównymi szczytami. Na flo zmniejsze do 30-40cm Po kilku dnia bede sznurkami rozdzielal kazdy rozrost zeby kazdy dal dobry plon. Szkoda ze nie mam zdjec z mojej pierwszej uprawy, zajebiscie to wygladalo Edytowane 3 Września 2020 przez poczatkujacygrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 32 Napisano 3 Września 2020 Z mojego doświadczenia A mam taki sam namiot 4 rośliny w tych 11litrach to za dużo, ja dawałem 3 i było ciężko to ogarnąć przy dobrym LST oczywiście mowa o automatach. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Września 2020 @poczatkujacygrower robiąc lst odsłania sie odrosty, ale również chodzi o to żeby wszystkie odrosty jak i główny szczyt byl na tym samym poziomie. 60-70cm nie za wysoko? Ja bym obniżyła do 40cm 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 3 Września 2020 (edytowane) 40 minut temu, Kondziu napisał: Z mojego doświadczenia A mam taki sam namiot 4 rośliny w tych 11litrach to za dużo, ja dawałem 3 i było ciężko to ogarnąć przy dobrym LST oczywiście mowa o automatach. Szykuj się bo na następną fotorelacje bede robic 9x 7l 20x20x27cm ? 14 minut temu, Farmerka napisał: @poczatkujacygrower robiąc lst odsłania sie odrosty, ale również chodzi o to żeby wszystkie odrosty jak i główny szczyt byl na tym samym poziomie. 60-70cm nie za wysoko? Ja bym obniżyła do 40cm Wiesz z tego co obserwowałem forum to posiadasz ten sam led. Sprawdzałem instrukcje i tam jest napisane że rosliny otrzymują najlepsze spektrum swiatla na wysokosci lampy 60-70cm. Natomiast na kwitnienie zaleca się obniżyć do 30-40cm. Popełniłem ten błąd na początku trzymając lampe na 30-40cm to przez pierwsze 3 dni listki zmieniały się w łódeczki (zaginały się) po podniesieniu wszystko wróciło do normy. Co do lst no wlasnie starałem się wszystkie odrosty odsłonić. Co prawda faktycznie nie jest jeszcze tak nisko jakbym chciał no ale mysle ze w niedziele juz bedzie wszystko git. Spojrzałem tez na rosliny i no wydaje mi się ze odrosty są na wysokości glownego szczytu. Znaczy jedna czy 2 rosliny jeszcze są do dogiecia ale to w niedziele zrobie ostatecznie ? Ogólnie to dziękuje za kazda odpowiedz ? Zawsze moge się odnieść i poznać inny punkt widzenia Edytowane 3 Września 2020 przez poczatkujacygrower 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Września 2020 @poczatkujacygrower rozumiem. Powodzenia w takim razie. ? 9x7l? To będzie ciekawie ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 7 Września 2020 (edytowane) Antonio Pinto - Shot Caller DZIEN 19 VEG Zaraz dobiegnie 21 dzień życia rośliny, jak myślicie zakupić biohumusa i dać im jedną dawkę jeszcze na weg czy wystarczy im ? Uzywam tej pełnowartościowej ziemi na 3tyg zycia rosliny. Jezeli po zdjęciach rozpoznajecie ze juz FLO to tez mozecie dac znac. Wstawiłem już filtr weglowy do boxa. Dopytam tez czy dobrze się rośliny prezentują jak na 19 dzien zycia. Czy im czegoś może nie brakuje? Czy jest szansa na 50g z doniczki xD ? Bo chce zrobić z tego boxa tyle zeby nie musieć już kupować przez rok hahah Edytowane 7 Września 2020 przez poczatkujacygrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 8 Września 2020 Cześć, wie ktoś może co może być nie tak z rośliną? Dolne liście dostały takie plamy, sa jedynie na tej roslinie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 8 Września 2020 Starość je bierze możesz je ciągnąć za 2-3 dni tylko minerały niech roślina wyssa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 9 Września 2020 (edytowane) 21 DZIEN VEG I TAK PEWNIE TEGO NIKT NIE CZYTA ALE JUTRO ZALEWAM BIOHUMUSEM 50% ZALECANEJ DAWKI Edytowane 9 Września 2020 przez poczatkujacygrower 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Września 2020 Ładnie idzie, podoginaj odrosty a biohomus możesz dac 100% nie zaszkodzi, nie ma wysokich zawartości pierwiastków. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Września 2020 @poczatkujacygrower czego sądzisz że nikt nie czyta? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 9 Września 2020 (edytowane) 24 minuty temu, Szym napisał: @poczatkujacygrower czego sądzisz że nikt nie czyta? A bo tak mało ktoś się odezwie ;( Nie wiem czy jak na 21 dzień to czy to dobrze wygląda czy nie dobrze, czy nie za blady kolor lisci, czy czegos nie brakuje. Najwyżej będę wrzucał fotki dzień i tyle haha xd a jak sie pojawi problem to wspomne o tym na czacie xd Edytowane 9 Września 2020 przez poczatkujacygrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Września 2020 @poczatkujacygrower kolor wydaje się dobry 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 9 Września 2020 @Szym, @WielebnyMerry Pojawiły się białe włoski na roślinach, na pewno dodać moge na sam koniec troche tego biohumusa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Września 2020 (edytowane) @poczatkujacygrower azot na kwitnieniu też możesz dawać jak roślina zbyt szybko będzie traciła kolor możesz dawać Edytowane 9 Września 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 9 Września 2020 Ja czytam jak coś, dałam follow-a nawet ? ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach