poczatkujacygrower 14 Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) FLESH — Silk Road Siemano, to moja drugą uprawa w życiu. Pierwsza przygoda miała miejsce 2 lata temu w boxie 40x40x140 przy lampie CFL 200 W i temperaturach w boksie oscylujących na poziomie 34stopni C. Miałem jedną doniczke 11l i z niej wyciągnąłem z jednego automata 50g suchego. Bardzo się opiekowałem rośliną lecz nie patrzyłem wcześniej na PH, lałem po prostu wodą ze sklepu. Przeczytałem setki fotorelacji, poznałem wiele tajników uprawy i zabieram Państwa do nowego projektu. Oświetlenie: Spider Farmer 1000 Box: 60x60x160 - ROYAL ROOM Wentylacja: Wlot pasywny dwie komory otwarte, wylot 150m3/h Ziemia: Biobizz All Mix Nasiona: 3x Royal Cookies AF, 2x LSD AF Donice: 2x 11l, 3x 5,5l Nawozy: Na WEG nic nie daje chyba ze sie przedłoży ponad 21dni to rzucę trochę azotu. na FLO: (Zdjęcie) Oświetlenie: 18/6 przez cały okres, być może na końcówce 24/0 Trening: LST na każdej 4x Panny wyszły z ziemi jednocześnie 19.08 o godz 10. 1x Panna wyszła dziś około 10 czyli 24.08. 6 DZIEŃ WEG: AKTUALIZACJE CO TYDZIEŃ SOBOTA/NIEDZIELA. Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez poczatkujacygrower 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Sierpnia 2020 @poczatkujacygrower dobrze się zapowiada 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 26 Sierpnia 2020 No iwidać że już doświadczony lub obczytany, bo planując lst nie sądził na środku doniczki tylko po bokach. Brawo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Sierpnia 2020 Wszystko ładnie tylko podbij wilgotność bo jest za niska przynajmniej w trakcie robienia zdjęcia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, WielebnyMerry napisał: No iwidać że już doświadczony lub obczytany, bo planując lst nie sądził na środku doniczki tylko po bokach. Brawo Popełniłem ten błąd przy pierwszej uprawie, uczę się na błędach. Te zdjęcia co wysłałem to 4dzień WEG i 1 dzien VEG. Moja pomyłka, zaraz wlęcą foty z 7 dnia. 2 godziny temu, Seba691 napisał: Wszystko ładnie tylko podbij wilgotność bo jest za niska przynajmniej w trakcie robienia zdjęcia. Moim zdaniem ta wilgotność niewiele daje, średnia to 50%. 7 DZIEŃ VEG i 3 DZIEŃ VEG Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez poczatkujacygrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Sierpnia 2020 Trochę daje ja jeszcze w starym boxie zauważyłem duża różnice po wstawieniu nawilżacza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 26 Sierpnia 2020 Fajnie te maleństwo wygląda pośród większych ??? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 27 Sierpnia 2020 19 godzin temu, Seba691 napisał: Trochę daje ja jeszcze w starym boxie zauważyłem duża różnice po wstawieniu nawilżacza Dobra, wstawiłem nawilżacz, 70% wilgotność + spadek temperatury do 24.5-25 stopni z 28/29. Nie bedzie to problemem dla roslin? Spadek temp odbywa się w dzień. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Sierpnia 2020 @poczatkujacygrower nie będzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) FLESH - Hppd Siemano, 11 dzień VEG oraz 7 dzień VEG. Wiec tak mam plan wyjebać to małą z boxa i zrzucić ze skarpy jak w sparcie bo chyba jest delikatnie niepełnosprawna od narodzenia. Jeden listek dłuższy drugi krótszy i rośnie jakby nie chciała. Zaraz chyba LST na niej zrobie xD! Doradźcie, czy lepiej będzie to wywalić i wstawić 2 11litrowe pudla zamiast tych 5.5 na tych 2. I pytanie w jaki sposób można bezpiecznie dokonać takiego przeniesienia. Myślę ze może to dać więcej niz jak zostawię to maleństwo Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez poczatkujacygrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 30 Sierpnia 2020 34 minuty temu, poczatkujacygrower napisał: Doradźcie, czy lepiej będzie to wywalić i wstawić 2 11litrowe pudla zamiast tych 5.5 na tych 2. I pytanie w jaki sposób można bezpiecznie dokonać takiego przeniesienia. Myślę ze może to dać więcej niz jak zostawię to maleństwo doniczki daj 11l, jak chcesz ją przesadzić to ją podkop korzeni jeszcze dużo nie ma 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 30 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Tester napisał: doniczki daj 11l, jak chcesz ją przesadzić to ją podkop korzeni jeszcze dużo nie ma Chodzi mi o tą małą aby tą doniczke unicestwić z tych 2 co już rosną które są w 5.5l doniczkach zeby przesadzić do 11l. Wydaje mi sie a raczej boje się i zrobie to poprzez rozciecie doniczek po rogach i wysunieciu calej ziemi w kwadracie, doradzcie tylko czy taka czynność lepiej dokonać na wysuszoną glebe w doniczce czy na podląną? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Sierpnia 2020 @poczatkujacygrower podlaną 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 30 Sierpnia 2020 @poczatkujacygrower na tej nie pelnosprawnej fim da jej dożyć trzymaj ja, mi tak się ociagal WR a po fim doniczke zarosła 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 2 Września 2020 (edytowane) FLESH - A New Way of Crime 14 DZIEŃ VEG - JUTRO LUB POJUTRZE (W ZALEŻNOŚCI JAK SZYBKO WYSCHNIE ZIEMIA) ZROBIĘ LST. JAKIEŚ WSKAZÓWKI CO DO PANIENEK ? Edytowane 2 Września 2020 przez poczatkujacygrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Września 2020 @poczatkujacygrower dobre są tylko jedna ma liście trochę oklapnięte 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 2 Września 2020 (edytowane) Godzinę temu, Szym napisał: @poczatkujacygrower dobre są tylko jedna ma liście trochę oklapnięte U niej już wszystko ok, 5h po zrobieniu zdjęć prezentuje się w ten sposób: Mnie martwi co innego i mam pewne obawy. Proszę o mozliwie szybką diagnoze co moze byc powodem. Na jednym jedynym lisciu pojawila sie dziura tak jakby coś ją wyjadło. Tutaj fotki załączam do oględzin. Proszę o pomoc. Edytowane 2 Września 2020 przez poczatkujacygrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 2 Września 2020 Kilka liści czy jeden liść? Jak jeden to podejrzewam uszkodzenie przez właściciela przypadkiem Doczytałem że jeden liść. Pewnie udzkodziles. Nie martw się na zapas 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 3 Września 2020 13 godzin temu, EneDue napisał: Kilka liści czy jeden liść? Jak jeden to podejrzewam uszkodzenie przez właściciela przypadkiem Doczytałem że jeden liść. Pewnie udzkodziles. Nie martw się na zapas Moze faktycznie, doniczka o doniczka tego liścia przygniotłem. Bede obserwował. Dziś bede robił LST (chyba). Kurde mam delikatne obawy i nie wiem czy nie zaczekać aż ziema wyschnie na wiór. Ostatni raz podlewałem w poniedziałek. Aktualnie mamy czwartek a ziemia nadal jest wilgotnawa. Nie wiem czy przy lst nie polamie ich zwyczajnie.. Zrobie oczywiście podpurke czyli z jednej strony u dolu przeciagne sznurek i z drugiej strony wygne małe no ale jest ta obawa że ulegnie złamanie. Nie wiem jak się do tego zabrać. Może macie jakieś rady? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Września 2020 @poczatkujacygrower nie złamiesz ich, nie mają jakiejś grubej łodygi. Najgorsze co moze byc przy lst to strach przed robieniem ? nie bój się?? do gleby je!!?? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach