Normalna 1 Napisano 23 Sierpnia 2020 Szopka, Grow box, incognito szafa.. Wymiary działki wynosi tak ( 110 szer. Głębokie 53cm. Wysokie 165) nie mam możliwości wiercenia w szafie, jest taka jakaś możliwość korzystania z takiego boxa. Ja wiem ze cyrkulacjia powietrza musi być ale nie mogę niestety wierci. Ktoś pomoże pomoc wiem wszystko jest ale serio nie mogę skumac mówcie jak chcecie ale tak mam. Krytyki przyjmę tyle ile się da może zrozumiem wtedy co nie co ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Sierpnia 2020 Nie ma opcji. Musisz mieć cyrkulację powietrza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 23 Sierpnia 2020 Krzaki muszą dostawać świeże powietrze. Bez tego albo nie będą rosły, albo całkiem zdechną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normalna 1 Napisano 23 Sierpnia 2020 No właśnie w tym mam problem. Zaraz wrzucę fotę ktoś pod powie co i jak dalej kminic? Wrzucam. Szafka w szopie i chodzi mi o cyrkulację jak to ogarnąć incognito oczywiście. Szafa w szopie. A tam wiadomo pająki drzewo na opał także proszę o pomoc ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Sierpnia 2020 @Normalna musisz zrobić tam wentylację inaczej nie ma opcji. Więc minimum wentylator wyciągowy do tego filtr węglowy chyba że zapach Ci nie przeszkadza, możesz dać też wentylator mieszający no i musi być wlot pasywny czyli na dole jakąś dziura lub wentylator który będzie tłoczył powietrze. Jeśli tego nie ogarniesz czyli nie porobisz dziur to zapomnij o uprawie w szafie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normalna 1 Napisano 23 Sierpnia 2020 A powiedz mi od dołu jakoś chce to wszystko zorganizować. No może nawet zrobić dziury od góry. Chcę tak to ogarnąć jak najbardziej dyskretnie. Ewentualnie jak patrzymy na zdjęcie to jakiś wentylator od prawej strony otwór zrobić. Lampę hps 400w chce dać z odblysnik iem WINGS jeśli nazwę dobrze pisze ? ściany będą oczywiście czymś wyłożone, filt jakiś do czytam na forum aby skompletować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Sierpnia 2020 Na górze musisz mieć wyciąg a na dole nie musisz mieć wentylatora ale musi być dziura żeby zaciągało powietrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normalna 1 Napisano 23 Sierpnia 2020 Ok. Dziekoweczka za odpowiedzi. A coś sprawdzonego doradzić da radę. Tyle tego wszystkiego że po nocach obrazki mi się śnią już od tego przeglądania ? jakiś wentylator filtr kurde nie Chce osób trzecisz słuchać bo nigdy nie wiadomo komu GUL skoczy i podjebie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) @Normalna jaki masz budżet ? lampę 400w hps masz zamiar dać to ok, do tego wentylację ściany wyłóż folią albo pomaluj farbą białą matową i jedziesz Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normalna 1 Napisano 24 Sierpnia 2020 Budżet mnie nie martwi szczerze mówiąc. hps chce ze względu na temperaturę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 24 Sierpnia 2020 Hps w szafie w szopie to słaby pomysł że względu na temperaturę w dodatku wtedy nie ma zmiłuj, musi być dobra wentylacja Do tego jak masz starą instalacje to może być nieprzyjemnie. Przemyśl to dobrze zwłaszcza jeśli fundusze nie ograniczają Cię za bardzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 27 Sierpnia 2020 @Normalna moze lepiej wstawić tam ciut mniejszego boxa a wylot powietrza możesz zakamuflować. Jeśli wstawisz nocą i rury nie pozwolą by światło wydostało się na zewnątrz to wystarczy czymś zakamuflować otwór i gra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kociumba 1 Napisano 27 Sierpnia 2020 Normalna zostaw hps'a w spokoju jeśli budżet Cię nie ogranicza kupuj jakiegoś ledowego kozaka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normalna 1 Napisano 28 Sierpnia 2020 Instalacja będzie nowa ponieważ będzie tam instalowany dopiero prąd ? @EneDue dales do myślenia ? będę informować co do projektu. Zima przyjdzie myślę że hps będzie lepszy że względu na ujemne temperatury ale miło za porady pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 28 Sierpnia 2020 @Normalna w zimie w szopie myślę że prócz hps przyda się dodatkowe ogrzewanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach