Guber132 1 Napisano 17 Sierpnia 2020 Siemka, jedna z moich panien jest ok 20 cm wyższa od reszty. Macie jakiś pomysł co z nią zrobić, żeby reszta nie traciła? Musze mieć lampe dość wysoko, przez co mniejsze tracą na tym... Te małe jeszcze potrzebują około 2-3 tyg. weg, a tamta by juz mogła na spokojnie wejść na flo. Mysle żeby włożyć ja do mniejszego boxa, ale tam siedzi cfl 125W, a aktualnie jest pod ledami lumatek. Jeśli ja włożę do tego mniejszego - moze dostać jakiegoś szoku po zmianie światła? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 17 Sierpnia 2020 @Guber132 gorzej może rosnąć, nagnij ją albo zegnij i tyle 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guber132 1 Napisano 17 Sierpnia 2020 @Andi Problem w tym, ze jej główna łodyga to 4 szczyty (fim), a jeszcze z niej wychodzi 8 kolejnych odrostów, nagiąć jej do lst już nie da rady bo łodyga za gruba. Spróbuje je wszystkie połamać jakoś. Mogę je wszystkie za 1 zamachem łamać?(12). Nawet jak stanie w miejscu na długo to mi na rękę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Sierpnia 2020 @Guber132 możesz łamać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guber132 1 Napisano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) @Seba691 @Andi Nagialem wiekszosc do środka, wiszą jedna na drugiej. Szczerze nie wyglada to ciekawie - zrobił się busz, ale zobaczymy. Wiecie może czy mam usuwać rosnące odgałęzienia na łodygach(Tych odrostach z glownej łodygi)Chciałbym uniknąć popcornu i żeby rosły kwiaty zwarte na samym czubku łodyg, na foto zaznaczyłem przykładowe I czy mofe usunac większość tych liści wiatrakowych z góry? Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez Guber132 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 17 Sierpnia 2020 @Guber132 nie usuwaj odgałęzień to przyszłe topy, nie ma aż takiego buszu żeby usuwać jak już to nagiąć coś 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 18 Sierpnia 2020 @Guber132 tez mialem podobny problem tylko ze mi na wegu roślinki byly już prawie przy samej lapmie zrobilem supercropping. Łamałem lodygi w dwóch miejscach i związałem drucikiem i po sprawie. Zobacz moja fotorelacje tam to widać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guber132 1 Napisano 18 Sierpnia 2020 (edytowane) @Dobry_Człowiek! Właśnie tak zrobiłem jak ty i patrz: Chujowe miejsce wybrałem, ale ogólnie to cała wisi jak flak Wstanie jeszcze? Edytowane 18 Sierpnia 2020 przez Guber132 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach