Szym 866 Napisano 11 Września 2020 nie wygląda na brak azotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 11 Września 2020 @fxxx1337 azotu mówisz? Ale co im dać? Biohumus super forte czy azofoski sypnac powierzchniowo? Bo ci powiem sloneczko pięknie świeci, dałem dziewczyny na dwor i kolor mają dosyć ciemny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 11 Września 2020 Jak są ciemne to nie dawaj azotu. jak usychają dolne to przez to, że są już stare albo nie mają dostępu do światła. Nie ma sie o co martwić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 11 Września 2020 @Szym też mi się tak wydaje, aczkolwiek biohumus super forte chyba nie zaszkodzi, jak myślisz? @fxxx1337 lst chyba zrobił robotę. Pięknie rozkrzewione, nie sądzisz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Września 2020 @Zielopuszek lej czystą wodę 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 13 Września 2020 @Szym @fxxx1337 Kurczaki wczoraj zostawiłem wariatki na noc na dworze, a było chyba 9 stopni a w dzień 25 i dzisiaj poszedlem zobaczyć i wyglądały tak jak bez życia, liscie oklapniete i nawet nie Pachną a pachniały więc chyba przemarzły. To tylko chwilowe jest czy już nie dojdą do siebie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Września 2020 @Zielopuszek oklapły liście bo może sucho albo na noc opadają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 14 Września 2020 @Szym sucho nie bo podlewałem dzien wcześniej, kupiłem dziś miernik pH ten manualny i pH zIemi wyniosło UWAGA! 8 ? podsypale pod każdą po 5 małych łyżeczek dolomitu i wymieszałem z ziemia powierzchownie (+ - od 3 do 5 cm) 8 i dałem 3 łyżeczki na 2 l wody i podlałem od razu żeby poszedł glebiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 15 Września 2020 @Zielopuszek te tanie mierniki źle działają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 15 Września 2020 @Kibic zmierzyłem dziś pH i dalej pokazuje za duże. A wczoraj dałem dolomit. Tak to wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Września 2020 @Zielopuszek podlewaj wodą krzaki i będzie dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 16 Września 2020 @Szym do wody dać dolomit? O Wgl one od tego ostatniego przemarzniecia nie pachna, ładne topki białe się robią ale nos w krzaku i nie czuć tego pięknego zapachu, a przed tym incydentem pachniały ze stałem 2 m od nich i czułem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 18 Września 2020 (edytowane) @GreenKush @Bimbrownik @Farmerka @fxxx1337 Czy te liscie są takie z powodu zbyt małej ilości azotu? Edytowane 18 Września 2020 przez Zielopuszek Dodanie zdjęć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 18 Września 2020 @Zielopuszek stare liście usychają i to normalne, twoje krzaki nie są złe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 18 Września 2020 @Szym no tyle że to stare i te z środka i jeszcze wyżej, nie wiem, może przewrażliwiony jestem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 20 Września 2020 @Szym ewidentnie coś im dolega, albo brak jakiegoś składnika albo choroba, popatrz jaki strup na liściu się zrobil @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Września 2020 @Zielopuszek tak się czasem robi jak usychają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 20 Września 2020 @Szym ale to się coraz bardziej rozprzestrzenia po roślinie. Kupiłem mikoryze uni z bioponu zaraz zastosuje i myślę o oprysku wody z sodą oczyszczona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Września 2020 @Zielopuszek jak starsze liście usychają to normalne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenKush 28 Napisano 23 Września 2020 Normalna sprawa zwłaszcza że liście idą od dołu, nie masz Czym się przejmować. Czasem Nie dawaj im nie wiadomo jakich dawek nawozów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach