toster1 0 Napisano 3 Sierpnia 2020 Siema, przyszedł czas by zainwestować 5k w całkowicie nowe wszystko, chciałby mi ktoś pomóc w projektowaniu? Bo zatrzymałem się w czasie na poziomie świetlówek i tak coś tam uprawiałem :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Sierpnia 2020 @toster1 podstawowa sprawa jaką planujesz powierzchnię uprawy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2020 Też miałem o to pytać bo ja w zeszłym tygodniu 80x80x180 kompletowałem wyszło niecałe 4k @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toster1 0 Napisano 3 Sierpnia 2020 @Szym Tradycyjnie, ziemia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2020 No doliczając ziemię nawozy jakieś kable czy programatory trochę ponad 4k @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Sierpnia 2020 @toster1 13 minut temu, toster1 napisał: Tradycyjnie, ziemia co ziemia?, pytałem o powierzchnię uprawy - growboxa jaką chcesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toster1 0 Napisano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) @Szym Nie ogarnąłem Pomieszczenie mam 3x4x2, a sam growbox może pokryć większość Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez toster1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2020 @toster1 tak boxa nie zbudujesz... To Ty masz wybrać powierzchnię dopiero ktoś może Ci pomóc dobrać zestaw. Proponuje zobacz sobie namioty dostępne na rynku, następnie zdecyduj się na jakiś rozmiar i wtedy będziemy kombinować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toster1 0 Napisano 3 Sierpnia 2020 To powiedzmy że 150x150x200 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2020 To ja bym dał: 2x lame Marshydro TSW 2000 Wentylator: S & P TD-800/200 880/700 m3 Do tego i Power filtr karbonowy 200mm Obojetnie jaki wentyl mieszający a namiot sam wybrałeś do tego kabel do wentylatora rurę wentylacyjna i jakiś programator. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toster1 0 Napisano 3 Sierpnia 2020 @Seba691 Taki zestawik to na ile roślinek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Sierpnia 2020 @toster1 zależy jakie chcesz światło. Jak led z górnej półki, to 150/150 to będzie absolutny max za 5kpln. Ale hak chcesz iść w powierzchnie i duża uprawę to musisz pomyśleć o hps/cmh. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toster1 0 Napisano 3 Sierpnia 2020 @doominik Szczerze, ma to być typowa masówka. Na swoje potrzeby namiocik już jest ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Sierpnia 2020 @toster1 to dawaj namiot 240/240 i 4x600w hps (ja bym jeszcze rozważył cmh zamiast hps a najlepiej ich kombinacje). dobra wentylacje z duuuzym filtrem. Ja bym celował w 12 cali. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toster1 0 Napisano 3 Sierpnia 2020 @doominik Ile mniej więcej upcham panienek w takim namiocie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Sierpnia 2020 Just now, toster1 said: @doominik Ile mniej więcej upcham panienek w takim namiocie? Zależy jakie odmiany wybierzesz i czy to automaty, czy sezony i jak je będziesz prowadził. Jak będziesz chciał zrobić szybki veg i bie trenować ich za długo, to śmiało możesz walić nawet 12 criticali na kwadrat 120/120, czyli w sumie nawet 48 krzaków, ale to już bardzo ciasno byś tak miał. jak w jednym namiocie chciałbyś mieć krzaki od nasionka do ścinki to pewnie rozważysz automaty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toster1 0 Napisano 3 Sierpnia 2020 @doominik A co powiesz na kupienie lamp ledowych ale nie na raz, po prostu będę dokupywał lampy. Bo wydaje mi się że hpsy będą oddawać za dużo ciepła i może być mały problem z temperaturą. Chyba to będzie najlepsza opcja w moim przypadku, ale pisałem do migro i na razie cisza, a nie chce też czekać jakoś długo na ich preorder... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Sierpnia 2020 @toster1 Jest to opcje, i to nawet dobra-kilka ścinek i masz cały namiot oświetlony ledem z górnej półki. Ja dostałem od migro wiadmość, że zaczynają wysyłać preordery od 10g sierpnia. Podobnie z Lumatekami pro od diyleduk 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach