rafalardan@gmail.com 1 Napisano 28 Lipca 2020 Witajcie Roslina rośnie od 15marca. Na dzien dzisiejszy brak kwiata nawet prefloweròw nie widac. Nie wiem ocb. Czy mozna jej podac nawoz do kwitnienia żeby ją przspieszyć ? Lub jakie rady? Podlewana wodą w zakresie 6-6,5 ph Ziemia 7ph troche wysoko nie wiem jak zbić, podawac wode z nizszym ph? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 28 Lipca 2020 wyslij zdj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 28 Lipca 2020 @rafalardan@gmail.com możliwe że to nie automat pomylili się często się zdarza 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 28 Lipca 2020 Nie sądzisz, że 15 marca na oucie jest za szybko ? Automaty wysadza się w czerwcu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalardan@gmail.com 1 Napisano 28 Lipca 2020 Mieszkam w Belgii, pogoda spoko od kwietnia na zewnątrz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 28 Lipca 2020 @rafalardan@gmail.com no to nie automat tylko pewnie pełnosezonówka się trafiła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalardan@gmail.com 1 Napisano 28 Lipca 2020 @Andi szczerze to dostałem ziarno od sąsiada. No ewidentnie nie grało mi to od dłuższego czasu. Dodam jeszcze że to moja pierwsza dama wiec doświadczenia brak. Ale na naukę nigdy za późno. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenKush 28 Napisano 28 Lipca 2020 Nawet jeżeli to pełnosezonówla, przesadź ja do większej donicy dasz radę spokojnie przesusz ja dobrze wtedy powinna ci wyjść z całą bryłą I wtedy pójdzie ci jeszcze do góry nawet na flo. Szkoda marnować potencjału rośliny A wygląda zdrowo. Podlej ją obficie po przesadzeniu. Z buchem! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalardan@gmail.com 1 Napisano 28 Lipca 2020 Miało być dyskretnie.? Fakt 1 drzewo można tu sadzić na legalu Ale później chciałbym więcej i nie chcę się na widelec wystawiać Ogrodzenie siatka i nie zarosło jeszcze bluszczem Mieszkam na dzielni od lutego i nie wiem do końca co za dziady w koło Fakt zdrowa jest Choć dzisiaj wylazło parę żółtych liści Dzis był czas ale nie podlałem Może za mało powietrza Zobaczę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenKush 28 Napisano 28 Lipca 2020 Przy większych ilościach bez rozgłosu I dyskretnie. Przesadź ja do większej donicy,komfort w podlewaniu I w dodatku roślina czuje się dobrze bo chociaż nie jest blokowana. Zapewne liście robią się żółte od dołu,jeżeli tak to jeszcze nie powód do stresu ważne żeby nie panikować. Zakup jakiś oprysk dolistny powinno ja wzmocnić tylko uważaj czym psikasz bo niedługo wejdzie na flo. Życzę udanej pogody! Peace ?? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 28 Lipca 2020 @GreenKush ja właśnie moczę głębe przed zmianą donicy i całość wychodzi jak babeczka. Sucha Ziemia się kruszy i sypie. @rafalardan@gmail.com przesadź czym prędzej I daj jej nawozu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalardan@gmail.com 1 Napisano 29 Lipca 2020 Ok Zapodam donice jeszcze raz taka jaka jest glega 6ph i canna vege podleje 6ml na lotr wody- odpowiednio? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 29 Lipca 2020 @rafalardan@gmail.com donice około 15litrow 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 29 Lipca 2020 6 godzin temu, EneDue napisał: ja właśnie moczę głębe przed zmianą donicy i całość wychodzi jak babeczka. Sucha Ziemia się kruszy i sypie. Bo tak się właśnie powinno robić by nie maltretować korzeni i osłabiać/stresować rośliny, jakiej kolwiek rośliny. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalardan@gmail.com 1 Napisano 29 Lipca 2020 No i jeszcze jedno Poza konkursem Regulacja ph wody octem co Wy na to? Mam typa co twierdzi ze tak robi i jest ok ?♂️??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 29 Lipca 2020 @rafalardan@gmail.com możesz tak robic, znam kilka osób, które używają octu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalardan@gmail.com 1 Napisano 29 Lipca 2020 Zna ktos temat ? Sklad: Torf biały, torf czarny, torf włóknisty, perlit, obornik, Bat Guano. Brać to czy ogrodniczy i uniwesalna? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Lipca 2020 @rafalardan@gmail.com plagron dobre ma ziemie jak masz wyberać to plagron bierz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenKush 28 Napisano 29 Lipca 2020 @rafalardan@gmail.com polecam sam lecę na tej ziemi z automatami, przez cały okres wegetacji leje sama wodę A roślinki lecą do góry,growmix również dobra ziemia. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cichociemny 2 Napisano 30 Lipca 2020 zastanawia mnie czy taka otwarta paczka z ziemia, bedzie zdatna na przyszly rok @EneDue pelnosezonowe w doniczce 15 l wystarczy ? bo szczerze mam swoje roslinki w 12 L i mysle, ze to dla nich zdecydowanie za male doniczki ? a mam jedna, ktora ma dopiero ok. 7 pieter i mysle czy jest sens jeszcze ja przesadzac do 25 litrowej doniczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach