Bimbrownik 702 Napisano 27 Lipca 2020 Ale SF 2000 średnio do pow 1mx1m Dlatego wydaje mi się, że lepiej oświetlić prostokątny namiot @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 27 Lipca 2020 @Bimbrownik No ja bym dala sf4000, ale w sumie te ledy tańsze a na to samo wychodzi chyba? Fajne tez są lumateki, ostatnio było pisane o nich i bardzo mi się podobają ? ale trochę drogo jest. Ty juz wybrałeś jakie zamawiasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin 2 Napisano 27 Lipca 2020 210-215£ z wysylka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 27 Lipca 2020 @Farmerka też bym wziął sf4000 Ale np namiot 70x140(dostępny tylko u SF niestety) lub 80x150 to też jest 1m2 i wystarczą 2 panele 100-110W, a na 1x1m pasowało by takich 4. Osobiście wolę mniejsze, a więcej. Coś tam wybrałem, żadna znana marka ale na identycznych grantach jak SF. Mam jeszcze czas. Szkoda, że Phlizon nie ma tego samego na Amazonie europejskim co na amerykańskim Nie chcę drogich lamp bo można mieć tańsze o podobnych właściwościach, a jak się wszystkiego nie ogarnia na 110% to droga lampa sama nie poprowadzi uprawy 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 27 Lipca 2020 @Bimbrownik ja chce coś takiego że bedzie jeden namiot, prostokątny, ale chce 1/3 na bonsai przeznaczyć z jednym Spiderem, a 2/3 na jednego krzaka , kolejna lampa. Tylko musiałabym to czymś przedzielić? To byłoby idealne rozwiązanie. Nie chce dwóch boxow mieć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inny91 7 Napisano 27 Lipca 2020 10 minut temu, Farmerka napisał: A dobra, nie podałeś na początku że to jednak 240w, ale to w sumie dobrze zapłaciłeś jak £150 dałeś. ? długo na nią czekałeś? ? wiesz co jakieś 7 dni bodajże nie dłużej sam się zaskoczyłem ze tak szybko ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 27 Lipca 2020 @Farmerka Wiecie co? Zaśmiecamy koledze fr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 27 Lipca 2020 @Bimbrownik nie wiedziałam, że takie boxy są. Dzięki ? @Inny91 sorry, to ich wina, ja już zmykam, będę zaglądać ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inny91 7 Napisano 31 Lipca 2020 Mały up kwiatki rozwijają się dobrze mam jednak problem z temperatura poleci ktoś jakiś mały nie drogi klimatyzator bądź coś co ochłodzi mi namiot o 3-5 stopni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 31 Lipca 2020 @Inny91 wydajniejsza wentylacja może @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konto.paczkomat 43 Napisano 31 Lipca 2020 @Inny91 przeciąg w pomieszczeniu, podkręcenie wentylacji jeśli jest możliwe albo dodatkowy wiatrak mieszający @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin 2 Napisano 31 Lipca 2020 Siema, mam juz wszystko kontrolowane z apki (ledy, wiatraki, itp) i szukam jeszcze jakiegos dimmera do tych ledow na wifi. Moze ktos sie orientuje jakie napiecie tam jest itp ? Lub co moglbym zakupic. Dzieki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 31 Lipca 2020 @Marcin BleBox dimmerBox sterownik ściemniacz światła WiFi, wpisz na allegro coś jest 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin 2 Napisano 31 Lipca 2020 7 minut temu, Tester napisał: @Marcin BleBox dimmerBox sterownik ściemniacz światła WiFi, wpisz na allegro coś jest Idealny , dzieki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inny91 7 Napisano 4 Sierpnia 2020 4/08 11 dzień od startu. Problem z utrzymaniem wilgotności na poziomie 60-70% posiłki w drodze nawilżacz zamówiony. Zastanawiam się nad samym topp8ngiem i LST z racji tego że boję się trochę scroga wydaje mi się że to zbyt duży skok w przód z moim nie wielkim doświadczeniem. Czy ktoś z was kiedyś trenował ta metoda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 4 Sierpnia 2020 @Inny91 trenuj w końcu kiedyś trzeba zacząć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) Trenuj , ale zaczekaj z toppingiem aż będą miały minimalnie te 3 piętra liści , może zainteresuje cię także main-lining ? Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez Dom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inny91 7 Napisano 4 Sierpnia 2020 @Dom tak wiem jeszcze nie czas na topping, nie chce sobie już więcej na głowę wrzucać przy tej uprawie ale możesz przybliżyć jak to wygląda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inny91 7 Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) @Dom OK czytałem o tej formie treningu jak dla mnie chyba zbyt ambitnie ? ale pomyślę mam jeszcze trochę czasu. Przyznam że końcowy efekt kosa ? Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez Inny91 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) @Inny91 ja też robiłem pierwszy raz teraz , pierwsza uprawą sezonów , 9 roślin , każdą trenowałem inaczej żeby przetestować różne metody , polecam Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez Dom 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach