dinky 0 Napisano 26 Lipca 2020 Jestem osobą chorą na nowotwór . W chwili obecnej używam CBD/CBG jednakże bardzo mnie wkręcił temat RSO.Czy znajdę tutaj na forum kogokolwiek kto posiada wiedzę i możliwości w zakresie RSO ? Proszę o pomoc ponieważ kompletnie nie mam wiedzy jak ruszyć temat RSO dla siebie.Tylko poważne odpowiedzi z góry dziękuję .Zdecydowanie czas gra rolę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 26 Lipca 2020 @dinky ale szukasz kogoś aby kupić czy przepisu na zrobienie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dinky 0 Napisano 27 Lipca 2020 Sam nie zrobię - jestem kompletnie nie w temacie więc pozostaje kupić ? . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 27 Lipca 2020 @dinky nie wiem czy ktoś Ci zrobi i sprzeda, pozostaje samemu krzaki uprawiać i robić RSO @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dinky 0 Napisano 28 Lipca 2020 A może jest jednak miejsce/kraj gdzie można pojechać i nabyć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Lipca 2020 @dinky USA ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dinky 0 Napisano 28 Lipca 2020 W dniu 27/07/2020 o 12:01, Bimbrownik napisał: @dinky nie wiem czy ktoś Ci zrobi i sprzeda, pozostaje samemu krzaki uprawiać i robić RSO Leżę w szpitalu i będę leżał jeszcze do końca sierpnia.Zakładając, że posadzę rośliny na początku września jak długo będę czekał aż się będą nadawały ? Ile ich potrzeba żeby otrzymać 60 - 70 ml rso. Jaka odmiana najlepsza ? Urosną na zewnątrz ? Jestem kompletnym laikiem ....... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 28 Lipca 2020 @dinky w zimie Ci nie urosną chyba że mieszkasz w innych krajach, Jeden funt (ok. 500g) suchych „jak wiór” kwiatów zwykle wytwarza około 2 uncji (55 – 60 mL) wysokiej klasy oleju @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Lipca 2020 @dinky a gdzie mieszkasz? Są osoby które sprzedają gotowe krzaki, ale to trochę kosztuje, zależy od wieku rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 28 Lipca 2020 Miałem na myśli właśnie że trzeba by tego trochę mieć i wiadomo jak to jest z legalnością. Na rso jest recepta. Znajoma w pl ma epilepsję, miała wycinany guz mózgu i stosuje rso @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dinky 0 Napisano 29 Lipca 2020 Mieszkam w PRL więc pole manewru jest mocno ograniczone , co prawda na terenie europy można się poruszać i podjechać gdzie trzeba jednakże istnieje duże ryzyko zapuszkowania delikwenta.Z tą epilepsją to może i pomysł ale znając polskie realia choroba musi być tak udokumentowana jak co najmniej papiery do ZUS o 500+. Z wszystkich Waszych podpowiedzi wnioskuję , że jak sam nie ogarnę to nie będę miał , a może to kwestia ceny ? Tak nawiasem ile może kosztować 10 ml.rso ?, a ile 500 g suszu do produkcji ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Lipca 2020 @dinky 500g zioła w hurcie 10k @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 29 Lipca 2020 @dinky kiedys czytałam że na "czarnym rynku" 12tys za 60ml, ale nie wiem ile w tym prawdy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 29 Lipca 2020 Są lekarze, którzy propagują leczenie z pomocą THC. Musisz poszukać takiego i jeśli Twoja przypadłość zahacza o możliwość otrzymania recepty to taką dostaniesz bez problemu Zobacz na wolnekonopie.org Sorry za reklamę (zwał jak zwał) ale oni akurat działają w dobrej wierze ? @Farmerka na czarnym rynku nawet 16k kosztuje miesięczna kuracja. Susz w aptece ok 50-60zl/g, miesięcznie ok 2-2.5k wychodzi Osobiście robił bym to i sprzedawał potrzebującym w rozsądnej cenie bo bawi mnie sama uprawa i wyroby tak jak z alkoholem niż samo spożywanie, a ceny są wyjęte z dupy biorąc pod uwagę fakt jaki jest faktyczny koszt produkcji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 29 Lipca 2020 @Bimbrownik niby dużo, ale jak chodzi o życie to te 16tys to jest mało. Dlaczego nie robisz? Fajna sprawa, byłbyś troche takim konopnym Robin Hood-em ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 29 Lipca 2020 @Farmerka pomijając fakt, że na chwilę obecną nie mam możliwości mieć dużego namiotu to niestety prawo jest takie, a nie inne. Nie mówię żeby od razu legalizować duże ilości itp tylko żeby nie dostać 8lat za kilkanaście g... Że o uprawie już nie wspomnę. To już jest posiadanie, wytwarzanie, sprzedawanie i często przemyt Kara śmierci za to jak nic 22 minuty temu, Farmerka napisał: niby dużo, ale jak chodzi o życie to te 16tys to jest mało. Jak kogoś stać to mało ale dla większości osób to jednoznaczne jest niestety z.... A można by ułatwić dostęp i produkować w kraju co by się bezpośrednio przełożyło na niższą cenę i wpływ kasy do państwa 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach