Gość Zielone krainy Napisano 10 Kwietnia 2021 @dantes205 Możesz zamontować na suficie wyciąg. Każdy wentylator będzie dobry nawet komputerowy, o ile będzie generował odpowiedni przepływ powietrza dla twojej wielkości szafki czy namiotu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 11 Kwietnia 2021 Heja, czy moge otworzyc tent w pokoju na vegetacji z włączonymi lampami? Cchcialbym w sumie wylaczyc wenta na chwile bo mnie czasem to chyba łeb od niego boli 🤣 roslinka nie jebie jeszcze, takze bez przypału. Jak to widzicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 11 Kwietnia 2021 @Git możesz trochę gorzej się światło będzie odbijać ale luz, ale jedynie jak masz lampy on. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basta 0 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Szym W dniu 01/04/2021 o 22:27, Szym napisał: @basta może ci się zdaje że coś jest nie tak skoro na zewnątrz jest max 50%, a w boksie blisko 90%, a wentylator prawie nie ciągnie to znaczy że jest problem. Więc wymieniłem wentylator na mocniejszy (320m3/h, a było 197m3/h), i wilgotność z 90% spadła na 65-70%, dalej za dużo, szczególnie że to już zaawansowane flo. Obstawiam, że filtr grenfox Magnum ma bardzo drobny węgiel i przez to potrzebuje bardzo mocnego wentylatora. Ma to zalety (lepiej filtruje) i wady (większa moc wentylatora) Niestety nie mogę dać wentylatora o większej mocy, będzie za głośny, taniej wymienić filtr na jakiś z "grubszym węglem", tylko jaki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 12 Kwietnia 2021 @basta nie lepiej kupić pochłaniacz wilgoci ? Jak masz 60-70% to nie musi być mocny żeby zbić do tych 50%. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 14 Kwietnia 2021 Witam szukam cichej wentylacji na 0,4m3 (80x50x100) możecie coś polecić ? Planuje i tak go wrzucić w skrzynie z pianka akustyczna wiec nie musi być ultra cichy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 14 Kwietnia 2021 jakiś silent @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) 9 godzin temu, Szym napisał: jakiś silent coś takiego? https://ajzu.pl/pl/wentylatory-kanalowe/3881-wentylator-kanalowy-silent-axial-quiet-100fi-ventilution-100m3h-75w.html jesli chodzi o filtr 80-100m3/h czy 100-120? Nie trzeba mocniejszego ? albo ten chyba będzie idealny https://www.google.pl/shopping/product/1?q=filtr+weglowy+80-100m3&client=safari&hl=pl-pl&biw=414&bih=715&tbs=vw:l,ss:44&prmd=sivn&sxsrf=ALeKk03WkW1OxWXhvbZdaK-WCy06wmaWRA:1618472337923&prds=num:1,of:1,epd:6359310424757304692,prmr:1,pid:6359310424757304692,cs:1 Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 15 Kwietnia 2021 12 godzin temu, Annigmato napisał: Nie trzeba mocniejszego ? możliwe ze trzeba by było 12 godzin temu, Annigmato napisał: coś takiego? pisze że jest cichy ale nie miałem go @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 18 Kwietnia 2021 Witam mam wentylator td 160 N ls na low 130 filtr croco 120 m3/h będzie Ok ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 18 Kwietnia 2021 @Annigmato filtr powinien mieć większą wydajność od wentyla @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obija 0 Napisano 18 Kwietnia 2021 Tak .. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, Szym napisał: @Annigmato filtr powinien mieć większą wydajność od wentyla Czyli szukać 160m/3 bo 140 150chyba nie ma mozecie coś o tym powiedzieć ? https://ajzu.pl/pl/filtry-weglowe/5544-filtr-weglowy-pro-eco-100fi-170m3-flat-mini-20cm.html Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 18 Kwietnia 2021 @Annigmato ma wydajność wydajność: 130-170m3/h, ten twój wentyl ile ma ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 18 Kwietnia 2021 34 minuty temu, Szym napisał: @Annigmato ma wydajność wydajność: 130-170m3/h, ten twój wentyl ile ma ? https://m.olx.pl/oferta/wentylator-kanalowy-CID628-IDJlPuQ.html jesli dobrze odczytałem 130/160 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 18 Kwietnia 2021 @Annigmato gdzie 130 pisze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) 10 godzin temu, Szym napisał: @Annigmato gdzie 130 pisze? Sory znalazłem instrukcje 150 jest ale to nie zadłużone chyba na te 0.4m3 https://www.hurtownia-wentylacyjna.com.pl/userdata/public/assets/dokumenty/karty_katalogowe/td.pdf Tutaj jest napisane za 130 ten model ma ale to tylko opis przedmiotu raczej sugerowałbym się karta https://m.olx.pl/oferta/wentylator-td-160-100-silent-160m3-h-CID628-IDE8tyL.html Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 1 Napisano 2 Maja 2021 pytanie dość krótkie więc myśle że nie warto zakładać tematu a wystarczy zadać je tu w zbiorczym mam 2 lokalizacje w domu gdzie potencjalnie mógłby growbox stanać, pokój na parterze z kratką wentylacyjna praktycznie na wylot przez ściane do której mógłbym podpiać boxa i tutaj filtr weglowy pewnie konieczny? druga to poddasze gdzie można by wpiąć w komin podasze na wyskości wlaściwie drugiego piętra- czy tutaj też bylby konieczny? czy wylot powietrza kominem nie byłby wystarczający żeby poza domem zapach całkowicie się w powietrzu rozwiał tak by nie było szans na przypał? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 2 Maja 2021 Wydaje mi się, że na to pytanie sam musisz sobie odpowiedzieć, bo nikt nie zna okolicy, w której mieszkasz. Staraj się wybrać pomieszczenie tak, żeby do growboxa było zaciagane świeże powietrze z zewnątrz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Maja 2021 @jaro Bez różnicy większej, daj boxa tam, gdzie będzie ci wygodniej, dobre uszczelnienie szafki, lub namiot połączony z filtrem węglowym , gdy masz odpowiedni went wyciągający pozwala na totalną niwelacje zapachu. Sam w bloku mieszkam , ale nie takim normalnym, ale mimo wszystko nic nie czuć nawet w samym mieszkaniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach