cichociemny 2 Napisano 4 Lipca 2020 Witajcie, robie paczke z polski i sie zastanawiam co zamowic na przyszlosc, u mnie w NL wszystko jest ciezko dostepne albo bardzo drogie. Aktualnie dzialam outdoor, ale kiedys moze sprobuje indoora i tak mysle co by mi sie przydalo, zeby pozniej w razie problemow szybko reagowac. Reasmujac pytanie brzmi - co jest waszym "'must have"", co jest dla was najwazniejsze przy uprawie outdoor/indoor, pytam bo jestem calkowicie zielono poczatkujacy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 4 Lipca 2020 @cichociemny na ślimaki ślimakol, dolomit, nawóz na wzrost @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Lipca 2020 @cichociemny do indora (według mnie) światło i medium. Na drugim planie wyciąg i filtr. Na końcu nawozy i mieszaki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 4 Lipca 2020 Tak samo myślę jak @Bimbrownik ,z czego oświetlenie jest jako numer jeden napewno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Lipca 2020 @Farmerka nawet myślimy tak samo ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 4 Lipca 2020 @Bimbrownik @Farmerka chyba będzie chlupało ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sine nomine 1 Napisano 4 Lipca 2020 Hahaha ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 4 Lipca 2020 (edytowane) @Szym ajj i komu teraz nudesy będziesz proponował? ? Edytowane 4 Lipca 2020 przez Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Lipca 2020 @Szym no tak bo jak mężczyzna rozmawia z kobietą to zaraz musi "chlupać". No musi, nie ma innej możliwości. Oszczędze sobie dalszych wywodów na ten temat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 4 Lipca 2020 Chlupac ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cichociemny 2 Napisano 5 Lipca 2020 a jesli chodzi o nawozy, to z autopsji jakie sa waszym zdaniem najbardziej niezbedne do wiekszego plonu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Lipca 2020 @cichociemny chodzi ci o marki czy jak? bo na wzrost to z azotem, kwitnienie potas fosfor to taka podstawa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cichociemny 2 Napisano 5 Lipca 2020 @Tester chodzi mi tez o marki i o polaczenia nawozow, ile ludzi tyle opinii no i kwestia jakosc/cena i czy ktos jest w stanie z autopsji powiedziec jak to wychodzilo w praktyce stosowanie "dedykowanych"" zestawow typu canna, plagron, hesi, a naszymi polskimi nawozami, roznica cenowa jest spora i zastanawia mnie rozrachunek finalny w postaci yieldu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Lipca 2020 @cichociemny marek jest trochę plagron, hesi, canna, cyco itp. są lepsze bo pod baczke ale nie należy oczekiwać nie wiadomo czego, najważniejsze to zapewnić roślinie warunki aby niczego jej nie brakowało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 25 Listopada 2020 Nie wiem czy o to chodzi, ale absolutna podstawa w moim przypadku jest PH minus, bo woda z kranu ma ph 8,5. Nawody jakie stosuje to Advanced Nutrients Sensi Cal-Mag Xtra (czesto jako oprysk), Advanced Nutrients pH Perfect Sensi Bloom, Rippen albo NPK od Plagronu w zaleznosci od tego jak ida krzaki. Na wega stosuje Plagron Fish Force, ten nawoz podaje tak od okolo 4 tyg. wega. Wczesniejsze jakiekolwiek dokarmianie w moim przypadku nie ma sensu, bo uzywam nawozonej ziemi (Biobizz, Plagron) do ktorej podczas przesadzania sadzonek do donic docelowych dodaje mikoryzy. Pod reka trzymam zawsze BioTabs Boom Boom Spray. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 20 Maja 2021 @Tester to konto prosi o bana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Maja 2021 @Morenn zgadza się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach