Bimbrownik 702 Napisano 4 Lipca 2020 Te panele ledam są sprawdzone i dobre jak na taką półkę cenową. Nie wiem ile u Was kosztują cfl ale u mnie 125W to wydatek ok 80€ więc 250PLN za 60W Ledam to chyba lepsza inwestycja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 4 Lipca 2020 (edytowane) @EbeEbe no w sumie z tą energią nie pomyślałam, twoja racja, ale czy gorszy plon by zebrał? Mogłabym się kłócić. Jednak cenowo mogłoby się bardziej opłacać z ledem, który zaproponowałes. @Bimbrownik €80 ? Wtf ? Dodam tylko, że bardzo brzydkie te ledy ? Edytowane 4 Lipca 2020 przez Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Lipca 2020 @Farmerka no jo. W growshopie cfl 125W 70-80€ . Chciałem kiedyś kupić coś do sadzonek ale za taką kasę to daj spokój. Będę w pl to może taki ledam kupię jak nie zapomnę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 4 Lipca 2020 @Bimbrownik A teraz jakie masz oświetlenie? To nie ty masz farmera, nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Lipca 2020 @Farmerka oj mam farmera ale miałem już krzaki w szafie i robiłem outdoor i potrzebowałem coś do sadzonek. Kupiłem 3x 15W lampy LED 6500k z marketu po 4€ i 2tyg dały radę ? na relacji z out pierwsze zdjęcie to te rośliny Tak na przyszłość to mam 60x60x200 i chcę chce jeszcze jeden namiot 70x140x200 lub 80x150x200 i CHYBA 2x SF1000 tam wleci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karthez 1 Napisano 4 Lipca 2020 1 godzinę temu, Farmerka napisał: Jaki masz fundusz? Mniej jak 500zl? Ja już bym brała cfl, albo nazbierala hajsu na naprawdę dobrego leda, ale rozumiem, że możesz nie mieć, więc cfl 150w? @Karthez @EbeEbe ni chuja jak najtaniej chce ;v @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Lipca 2020 Każdy chciałby jak najtaniej ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karthez 1 Napisano 4 Lipca 2020 no wiem, ale ciężko mi jest wydać te nawet 400zł za cały zestaw indoora ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Lipca 2020 @Karthez 400pln za CAŁY zestaw to jak darmo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 4 Lipca 2020 (edytowane) @Bimbrownik ja też chce właśnie dokupić jeszcze jeden namiot. Ten największy niech sobie koleżanka bierze, ja wezmę ten 60x60x200 do bonsai I jeszcze jeden dokupie na kolejne 2 sadzonki żebym mogła lining robić i później scrog. Ale też chce tylko namiot w którym dam Sf1000. Edytowane 4 Lipca 2020 przez Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Lipca 2020 @Farmerka fajne te panele są. Chcę 1m2 i myślę, że prostokątny lepiej jest oświetlić. Poradziłem się oświetleniowca i jak nie kupię namiotu 70x140 (bo tylko Spider Farmer taki ma) to kupię 80x150 i też będzie dobrze No i moją szafę 60x60 też zmienię na namiot 60x60 jak będę się przeprowadzał także będą 2 namioty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karthez 1 Napisano 4 Lipca 2020 no bo Growbox - 200zł LED - ~150zł Filtr Węglowy ~170zł = 520zł no to tak trochę się uzbierało. ale jest outdoor więc nie boli ? a resztę nie liczę bo to już pierdoły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach