Kondziu 32 Napisano 2 Lipca 2020 Nazwa nasion : 2x Cookies Gelato ( royalqueenseeds ) Rodzaj i moc lamp: CFL 125w Czas świecenia: 18h Namiot uprawowy / growbox, wymiary: 60x60x140 Ziemia: BioBizz light Nawozy BioBizz : biogrow, biobloom, top-max Siema jest to moj pierwszy indoor na nie automatach, wiec rady beda cenne. Tak to wyglada, lampa 125w troche slabo dlatego wlasnie przykleilem "koc ratunkowy" aby przestrzen na gorze nie pochlaniala az tyle swiatla, na flo mam dwie lampy CFL 125w i 150w jechac na jedna czy dwie ? Ogolnie jest to 6 i 4 dzien po wyjsciu z ziemi narazie podlewane sama woda, zalozylem siatke bo moze zrobie sroga ale to zobacze pozniej. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Lipca 2020 Dosyp ziemi za wczasu, nie bedziesz musial potem narzekac ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 2 Lipca 2020 @Kondziu lepiej dwie, nie masz odbłyśników do lamp? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 32 Napisano 3 Lipca 2020 10 godzin temu, Rocky1988 napisał: Dosyp ziemi za wczasu, nie bedziesz musial potem narzekac ? Poczekam az roslinki beda wieksze wtedy dosypie zwyklej ziemi ogrodowej. 10 godzin temu, Tester napisał: @Kondziu lepiej dwie, nie masz odbłyśników do lamp? Jest odblysnik ale nie widac go na zdjeciu ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 32 Napisano 4 Lipca 2020 Takie warunki w boxie w nocy, dodam ze na noc wylaczone jest wszystko. Jest wiele opinii na temat tego aby na noc wylaczac lub tez nie wiatraki ja wylaczalem zawsze ( wczesniej sadzilem same automaty ) i wszystko bylo ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Lipca 2020 Jak masz odbłyśnik to ten koc tylko utrudnia wentylację i podnosi temperaturę poniżej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 32 Napisano 4 Lipca 2020 Godzinę temu, Bimbrownik napisał: Jak masz odbłyśnik to ten koc tylko utrudnia wentylację i podnosi temperaturę poniżej Tak mam o tym pojecie aczkolwiek z kocem temperatura w granicach 30stopni wiec jak najbardziej ok a wydaje mi sie ze gdy w czesci nieuzytkowej boxa dociera tego swiatla zdecydowanie mniej to jest to jakis maly plus z racji tego ze na wega lampa ma tylko 125w. Uprawe robie z tym co mam bez pakowania wiecej hajsu, wczesniej na automatach mialem polaczone lampy weg+flo i ladnie roslo bez problemow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 32 Napisano 8 Lipca 2020 MAŁY UP !!!!! Roslinke 12dniowa podlalem dzis 0,5ml BIOGROW na 500ml Roslinka 10dniowa dostaje jeszcze wode. Co do wilgotnosci ta utrzymuje sie na poziomie 60-66% w dzien w nocy bez wiatrakow dochodzi do 85% z wiatrakami do 70% Temperatura w dzien 30stopni w nocy bez wiatrakow 23stopnie z wiatrakami 22stopnie wiec jak widac praktycznie bez zmian. Dlaczego pisze ze z wiatrakami i bez wiatrakow ? Boxa mam u siebie w pokoju i szczerze to przeszkadza mi troche jak te wiatraki chodza w nocy, o tyle ile wyciagajacy jest ok to ten drugi chodzi dosc glosno ... Fotka z nocy przy wlaczonych wiatrakach Wszystko ok ? Czy na wega wilgotnosc w nocy moze byc taka wysoka mam na mysli 80% ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Lipca 2020 @Kondziu 80% na wegu to bardo dobry wynik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 8 Lipca 2020 @Kondziu ja mam wyłączone wiatraki na noc, za głośno niestety ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 32 Napisano 11 Lipca 2020 UP!! 15dni poszla dzis woda. 13dni poszlo pol dawki biogrow Z racji ze jedna z nich jest zdecydowanie nizsza chociaz rosnie im obu 4 pietro lisci chcialem zrobic topping na wyzszej z nich czy to odpowiedni moment ? Planowalem wega 8tygodni ile nalezy dodac przy toppingu ? I taki maly bonusik, moje pozostale pomidorki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 11 Lipca 2020 @Kondziu no rób topping, na flo przełącz kiedy krzaki będą zadowalającej cię wielkości @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 32 Napisano 17 Lipca 2020 UP !!!Dzien 20-18Leje im sama wode, a po weekendzie dostana troche biogrow.Topping sie udal takze micha mi sie cieszy. I tutaj stoja sobie we dwie Korzystajac z okazji poleci ktos bardzo cichy wiatrak wyciagajacy 100mm ?? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Lipca 2020 może Wentylator kanałowy silent AXIAL QUIET 100FI Ventilution 100m3/h 7.5W @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 32 Napisano 22 Lipca 2020 (edytowane) UP !!!! 26/24 dni Wiec roslinki podrosly jak widac ta po prawej wiatraki ma juz ogromne, gdzie sie da dalem liscie do dolu i zastanawiam sie czy moge je przyciac teraz bo doczytalem sie ze przycinac liscie przy przelaczeniu na flo a na wegu chcialem jeszcze chwile poleciec ze wzgledu ze druga roslinka dostala topping i chce jej dac troche wiecej czasu. Tutaj powywijaly sie na koncu 2 listki na pierwsze podejrzewalem ze moze lampa za blisko ale druga roslina jest wyzsza i wyglada ok, nic groznego ? Co drugie lanie dodaje biogrowa w polowie dawki. Temperatura w dzien 28stopnie wilgotnosc 55% Edytowane 22 Lipca 2020 przez Kondziu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Lipca 2020 @Kondziu dobrze jest, przyciąć lekko można jak zasłaniają liście @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 32 Napisano 28 Lipca 2020 (edytowane) 32-30 DniPierwsza panna starsza o 2dni TOPPING + LSTDruga panna z LSTOgolnie sobie rosna po 2 listki scialem z kazdej rosliny woda z nawozem co drugie podlewanie. Tydzien, poltora chcialbym jeszcze na wegu potrzymac mysle sobie. Edytowane 28 Lipca 2020 przez Kondziu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 28 Lipca 2020 @Kondziu niezly znak wodny ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 28 Lipca 2020 @JSoN zedytuje zaraz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 32 Napisano 28 Lipca 2020 kopiuj i wklej i sie zajebalem xD Ale dlaczego sie fotki skopiowaly skoro ich nawet w galerii nie tutaj ... sorry ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach