Tester 1,408 Napisano 14 Stycznia 2019 Kiełkowanie to prosta czynność ,która czasem sprawia kłopoty niedoświadczonym hodowcom, tutaj możesz zadać pytanie o to jak prawidłowo wykiełkować nasiona. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szybki 11 Napisano 29 Czerwca 2019 ile zajmuje kiełkowanie nasion ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 29 Czerwca 2019 różnie zależ od nasion i warunków, czasem po jednym dniu pękają, przeważnie jest to 2-3 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Czerwca 2019 mi raz wykiełkowały po dwóch tygodniach długo to trwało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Czerwca 2019 jak po dwóch tygodniach nie wykiełkują to do wyrzucenia, należy uważać aby nie było zbyt mokro, najlepiej jak jest wilgotno na chusteczkach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jinu 28 Napisano 8 Sierpnia 2019 Moim zdaniem najlepiej zainwestowacbz 18zl lub nawet mniej kupic eazy plug ( namaczasz kostke, wkladasz pestke) 3 dni i gotowe. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 4 Marca 2021 Panowie mam z pozoru dziwne pytanie. Dlaczego nasiona od np. Barney's Farm różnią się rozmiarem od takich najzwyklejszych no nameów za kilka zł? Nabyłem kilka nasion od Barney's i ich wielkość w porównaniu do tych tańszych mnie zaskoczyła - są prawie dwa razy większe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 4 Marca 2021 @hitopoktam może taka seria akurat się trafiła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 4 Marca 2021 @Szym też tak myślałem, ale brałem jeszcze nasiona Royala, które też są większe. W gratisie dostałem dwa nasiona no name, które znowu są malutkie. Możliwe, że rzeczywiście jest tak jak mówisz. W takim razie co przemawia za tym żeby brać nasiona Barney’s gdzie 3 szt. kosztują ~150 zł a nie jakiekolwiek inne gdzie 3 szt. wychodzą ~30-40 zł? Jakie realne korzyści nam to przynosi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Marca 2021 @hitopoktam zależy różnie to jest z tymi genami, kiedy z nimi ruszasz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 5 Marca 2021 @Szym jakoś na dniach powinny pójść w ziemię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blazedP 0 Napisano 21 Marca 2021 Ile najdłużej może zająć dziewczynce wyjście na powierzchnie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 21 Marca 2021 @blazedP to zależy jak głęboko wkopana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blazedP 0 Napisano 21 Marca 2021 @konopny_janusz ok. 1-1.5 cm możliwe że troche za dużo wody nalałem po zasadzeniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 21 Marca 2021 @blazedP to są dwa wyjścia albo zgniło nasiono, albo wyjdzie, nie zostaje nic poza czekaniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blazedP 0 Napisano 21 Marca 2021 @konopny_janusz narazie 2 dzień minął. Widziałem że niektórym dopiero po 3 dniu sie pokazała więc jak narazie czekam, jak pojutrze nic nie bedzie to lece od poczatku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 21 Marca 2021 (edytowane) @blazedP mi się po pierwszym dniu pokazała, bo wrzuciłem 0,5 cm pod ziemię. Czytałem gdzieś, że ludzie wrzucali kiełkiem do góry, i nigdy im nie wyszło na powierzchnię, nie wiem ile w tym prawdy Edytowane 21 Marca 2021 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol 5 Napisano 1 Maja 2021 Witam wrzuciłem nasiona do doniczek i stoją narazie w domu już 3 dzień spryskuje z góry wodą lekko dobrze robię czy coś zmienić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 1 Maja 2021 @Karol utrzymuj wilgotność podłoża i czekaj aż wyjdą na powierzchnie roślinki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 1 Maja 2021 (edytowane) 10 minut temu, Karol napisał: Witam wrzuciłem nasiona do doniczek i stoją narazie w domu już 3 dzień spryskuje z góry wodą lekko dobrze robię czy coś zmienić ? Bardzo dobrze. Pilnuj, zeby mialy wilgotno i cieplo (20 - 25 st. C). Jak gleboko zakopales? Wrzuciles do ziemi nasiono wykielkowane, czy nie? Edytowane 1 Maja 2021 przez dantes205 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach