Dom 146 Napisano 14 Lipca 2020 (edytowane) Flowering Stage Day 14 Koniec 2 tygodnia flo , jak na ten moment wszystkie kwiaty wygladaja na zdrowe, poza jednym przerośniętym gelatem zdają się kwitnąć dość szybko. Wczoraj poszła kolejna 3 już dawka nawozów biobizz Bio-grow 0.5ml / 1l Bio-bloom 0.5ml / 1l Bio-heaven 1ml / 1l Top-max 0.5ml / 1l Alg-a-mic 1ml / 1l Reakcja roślin na podane im nawozy jak na razie bardzo na + Edytowane 14 Lipca 2020 przez Dom 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Lipca 2020 @Dom modelowo ? lubię do Ciebie zaglądać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Flowering stage Dzień 16 Witam Oto BCN Critical XXL oraz Chocolate Haze dzień po ostatniej głównej defoliacji , resztę krzaków planuje ogolić pod koniec 3 tygodnia kwitnienia, czyli za jakieś 4-5 dni Dzisiejsza dawka nawozów to 2.5 l na każdą roślinę stężenie ( wartości podane na 1l ) Bio-grow 1ml / 1l Bio-bloom 2ml / 1l Bio-heaven 2ml / 1l Top-max 1ml / 1l Alg-a-mic 2ml / 1l pH 6.95 EC 1.4 Edytowane 16 Lipca 2020 przez Dom 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 16 Lipca 2020 W ogóle podziwiam, że chce Ci się wyciągać te donice z boxa. Ja jak podlewam to wyciągam jedna, resztę w boxie podlewam. Moja kolezanka zaś też je nosi do drugiego pokoju, żeby popatrzeć ? mi by się nie chciało. Lekkie to one nie są. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 16 Lipca 2020 @Farmerka mój box jest niestety tak skonstruowany że chcąc nie chcąc muszę je wszystkie wyciągać ? jest w nim tylko jedno wąskie wejście i niedalbym rady podlać wszystkich roślin tak jak należy, gdy są one w środku. Zresztą u mnie to nie jest tylko samo podlewanie, ale cały rytuał ?To także dogłębne oglądanie roślin przy normalnym świetle , poprawianie LST, ewentualne strzyżenie , na koniec zanoszę je z powrotem do boxa i układam w środku jak puzzle, zeby jak najlepiej wykorzystać i zapełnić wolną przestrzeń. No i nie mam w sumie podstawek, a przy podlewaniu samą wodą staram się podlewać wodę tak by lała się równomiernie na całą doniczkę, nie tylko sam środek, no i tak żeby 10-20% wyleciało dołem do wanny ? To wszystko + dobieranie i mieszanie nawozów, sprawdzanie i regululowanie pH, teraz także EC, jest w chuj czasochłonne, nie powiem, ale czego się nie robi dla swoich konopi ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 16 Lipca 2020 @Dom druga uprawa, jeszcze się tym jarasz na maksa? przejdzie ci po jakimś czasie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) @Farmerka zobaczymy , nie mówię że nie.. aczkolwiek ja mam tendencje do popadania w różne obsesję i perfekcjonizm, jak już mam coś robić, to muszę się tym jarać, robię to na 110% lub wcale. Nie wiem , może pewnego dnia wstanę i uznam że pierdole te hodowle, po czym zaczne zbierać znaczki pocztowe lub uprawiać łyżwiarstwo figurowe, póki co jaram się ta uprawą , potem będę jarać tą uprawę ?zresztą to jest dość dochodowe hobby, no i hodowanie uzależnia .. bardziej niż palenie .. Mark my words ? Edytowane 17 Lipca 2020 przez Dom Chyba za dużo dziś spaliłem.. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karthez 1 Napisano 17 Lipca 2020 siema z czego zrobiłeś tego boxa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 17 Lipca 2020 @Dom O Panie, jak ja Cię rozumiem Pytanie takie, czy Biobizz to nawóz organiczny czy mineralny? Czytałem u jednego z producentów organicznych, że mierzenie EC pokazuje zakłamane wartości bo zawierają znikomą ilość soli i w ten sposób zwiększając dawkę do wysokiego EC można przesadzić. Mógłby ktoś się do tego odnieść? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Lipca 2020 @Bimbrownik tak biobizz to organiczny nawóz, nie wiem jak z innymi nawozami czy wszystkie organiczne mają 2 godziny temu, Bimbrownik napisał: Czytałem u jednego z producentów organicznych, że mierzenie EC pokazuje zakłamane wartości bo zawierają znikomą ilość soli i w ten sposób zwiększając dawkę do wysokiego EC można przesadzić. przy organicznych może i racja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 17 Lipca 2020 21 hours ago, Karthez said: siema z czego zrobiłeś tego boxa? Poskładałem ze stelażu do szafy i jakiejś tam folii termicznej , na dniach będę jeszcze wykładał wnętrze mylarem , bo ta folia to bodajże aluminium. Oto mój pierwszy hydro-klon Jak często muszę dmuchać w tą słomkę żeby korzenie dostały wystarczająco tlenu ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karthez 1 Napisano 17 Lipca 2020 14 minut temu, Dom napisał: Poskładałem ze stelażu do szafy i jakiejś tam folii termicznej , na dniach będę jeszcze wykładał wnętrze mylarem , bo ta folia to bodajże aluminium. @Dom spoko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 21 Lipca 2020 (edytowane) Flowering stage day 21 Pare zdjęć Edytowane 21 Lipca 2020 przez Dom 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 21 Lipca 2020 Dmuchając otworem gębowym wdmuchujesz więcej CO2 niż tlenu ale lepiej zostań przy tym otworze ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 22 Lipca 2020 Flowering Stage Day 22 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 24 Lipca 2020 Witajcie , wczoraj lałem nawozy o wartości EC 1.95 , zmierzylem także EC wody która wypłynęła dołem i wyszło około 5.0 ? Rośliny wyglądają na jak najbardziej zdrowe , nie wiem czy w takim wypadku powinienem zrobić im flusha ? Jak na razie wziąłem 1 roślinę , przelałem ja ok 15 l wody o EC 0.5 pH7.0 , po czym zmierzyłem raz jeszcze EC 2.0 pH 5.8 , odniosłem ją do boxa i będę obserwował reakcje, jeśli pozostałe rośliny zaczną pokazywać jakieś niepokojące objawy to wtedy powtórze ten proces na wszystkich roślinach . Niby EC i pH nie są tak istotne w przypadku upraw w glebie , ale jednak takie wartości EC jak 5.0 wydają się być niepokojące, wolę zapobiegać problemom. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 24 Lipca 2020 @Dom pH jest istotne, podlewaj wodą na razie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 24 Lipca 2020 @Tester Dziwi mnie że to pH spadło tak nisko , zawsze podlewalem wodą ph6.3 - 6.5 ostatnio nawet 7.0 - 7.2 widać produkt ph- od biobizza się trochę gryzie z ich ziemią która to pH też obniża, w kranie mam wodę pH 7.9 czasami ponad 8 wiec raczej muszę to pH przed podlaniem obniżyć, cóż na razie będę lał wodę pH 7.0-7.3 i obserwował reakcje , mierząc przy tym na bieżąco pH wody która wyleci dolem. Dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 24 Lipca 2020 @Dom moze spróbuj z filtrami Brita czy Dafi. Mam podobny problem woda w kranie pH 8,5 po filtrze 6/6,5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 26 Lipca 2020 Dziwne , roślina której zrobiłem tego próbnego flusha( przelałem doniczkę 15l wody ), zbladła i zaczęła wykazywać oznaki niedoborów. Na zdjęciu dla porównania 2 criticale , ten blady jest po "flushu", dobrze że nie zrobiłem tego na wszystkich ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach