MatiWeed 1 Napisano 25 Czerwca 2020 Siemka, chce użyć mikoryze great white (proszek) moglby ktoś mi wytłumaczyć jak poprawnie ja zaaplikować? Czytałem dawkowanie ale średnio rozumiem, nasionka obtocze w prochu, a potem chce żeby trafiły wykiełkowane odrazu do docelowych doniczek. Mam to wymieszać z gleba potem i podlewać roztworem z nią raz na tydzień? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 25 Czerwca 2020 @MatiWeed dodać do wody Podlewanie roślin: max. 5g na 8 litrów wody, powtarzać podlewanie co 2-3 tygodnie. Podlewać roślinę 30ml roztworu na każdy litr podłoża w donicy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiWeed 1 Napisano 26 Czerwca 2020 @Tester Czyli jeżeli mam 11l donice, to podlewam 330 ml z 0,20g? Właśnie tego nie rozumiem, bo przecież jak podleje tak kielek co wyszedł z ziemi to go zatopię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 26 Czerwca 2020 @MatiWeed coś takiego, jak zatopisz ? poleci w glebę 330ml to nie dużo na 11l gleby 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiWeed 1 Napisano 26 Czerwca 2020 @Tester Nigdy nie uprawiałem w 11 to myślałem ze na 1 dzień wystarczy kieliszek wokół sadzonki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiWeed 1 Napisano 26 Czerwca 2020 (edytowane) Jeszcze potrzebuje informacji, czy mogę mieszać roztwór mikoryzy z nawozami (chodzi mi o to ze w jednym roztworze jest mikoryza i nawozy) albo jeżeli nie, to czy lac nawóz tego samego dnia co mikoryze Edytowane 26 Czerwca 2020 przez MatiWeed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 26 Czerwca 2020 @MatiWeed ja bym nie mieszał, nawóz organiczny by można było lać aby nie zniszczyć bakterii mineralny w sumie można też ale bardziej organiczny zalecany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 26 Czerwca 2020 4 godziny temu, MatiWeed napisał: Jeszcze potrzebuje informacji, czy mogę mieszać roztwór mikoryzy z nawozami (chodzi mi o to ze w jednym roztworze jest mikoryza i nawozy) albo jeżeli nie, to czy lac nawóz tego samego dnia co mikoryze Mikoryza zyje w glebie caly czas, od momentu jej zaszczepienia. Tak ze mozesz smialo mieszac z nawozami w jednym podlaniu, bo mikoryza i tak caly czas ma bezposreni z nimi (nawozami) kontakt. Tez stosuje mikoryze, jest bardzo niedoceniana, ktos stosuje ten wie ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach