Juras80 273 Napisano 24 Czerwca 2020 4 minuty temu, Andi napisał: @Juras80 fim, lst zrobić, a ta roślinka to jak by przesuszona była ? Czas pokaże dziś oś rana są na polu będę obserwował 14 minut temu, Andi napisał: @Juras80 fim, lst zrobić, a ta roślinka to jak by przesuszona była ? Ale kiedy taki trening można zacząć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 24 Czerwca 2020 @Juras80 najlepiej jak masz ze 3-4 piętra odrostów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 25 Czerwca 2020 Jedna dziewczynka jakaś mało szczęśliwa coś jej jest lub brakuje , można prosić o opinie i sugestie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 26 Czerwca 2020 @Juras80 ph może zbyt niskie albo azotu mało, korzenie też mógł szkodnik jakiś uszkodzić, podsyp ją dolomitem i gleba wilgotna? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 28 Czerwca 2020 Cześć wszystkim dziś na polu jedna moja roślina wyglądała kiepsko. Ktoś rozpoznaje co jej jest ? 3 minuty temu, Juras80 napisał: Cześć wszystkim dziś na polu jedna moja roślina wyglądała kiepsko. Ktoś rozpoznaje co jej jest ? Obserwując wątki z fora myśle ze to będzie przenawożenie a ja idiot dziś znów dodałem nawóz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 28 Czerwca 2020 @Juras80 pisałeś że obsypałeś ziemią biobizz te roślinki, co znaczy obsypałeś ? bo wygląda na złe pH gleby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 29 Czerwca 2020 13 godzin temu, Juras80 napisał: Cześć wszystkim dziś na polu jedna moja roślina wyglądała kiepsko. Ktoś rozpoznaje co jej jest ? Obserwując wątki z fora myśle ze to będzie przenawożenie a ja idiot dziś znów dodałem nawóz Biobizz dodaje do wody przy każdym podlewaniu to niebieskie co widać na zdjęciach to granulat na ślimaki. tyle ze wszędzie mam tak podsypanie a tylko jeden krzak ma takie liście. wczoraj trochę pH wody zmniejszyłem. Woda ze strumienia ma 7ph dodałem odrobine pH Down by nieznacznie zeszło poniżej 7. Nie mam dokładnego miernika wiec ostrożnie z pH Down postępuje. Jutro pojadę znów obejrzeć co się dzieje Tym Preparatem obniżam pH @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 29 Czerwca 2020 @Juras80 A jaki masz miernik ph? Ja też używam tego do obniżania ph. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 29 Czerwca 2020 @Juras80 jak woda ma 7 to dobra jest, a jak nie masz czym zmierzyć pH wody to z tym pH- uważaj. Mi na 5l wody pH 8 wystarczy 0.5ml by zejść lekko poniżej 7 Aaaa i wybiela ładnie fugi w łazience ale elektrolit i tak lepszy do tego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 29 Czerwca 2020 25 minut temu, Farmerka napisał: @Juras80 A jaki masz miernik ph? Ja też używam tego do obniżania ph. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 29 Czerwca 2020 @Bimbrownik ej, właśnie mi się coś nie zgadza, będzie długo, ale może mi coś fajnego podpowiedź. My mamy w kranie wodę z ph 7, ja nigdy nie używałam niczego do zmniejszania czy podwyższania ph, tylko taka podlewalam, ale moja koleżanka nalegala żeby sprawdzać ph i zbijac pomiędzy 5.5-6.3, więc ja już nie ogarniam, na wegu wszystko dobrze zawsze jej szło z tym, a na kwitnieniu wszystkie planty chujowe i to chyba przez to że te ph zbija, ja jak podlewam to nie zbijam ph wcale i kilka roślin ciągle podlewane woda z ph7 idealnie sobie rosną, a z resztą wiecznie jakieś problemy na kwitnieniu. I to nie tylko w tym roku. Co z tą woda teraz zrobić? Czekam na miernik ph do ziemi i sprawdzimy jaka mają jak przyjdzie. @Juras80 ale to nie jest tylko do ziemi? Ja do wody mam inny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 30 Czerwca 2020 @Farmerka takie pH bardziej do hydro chyba jest, do ziemi 6-7 jest dobre z resztą sama zauważyłaś za jak zabijesz to chorują. Ja sprawdzam kroplami bo mi wygodniej. Ziemia Plargon sama w sobie dobra i podlewam wodą 6-7 (bliżej 7) po 2 miesiącach sprawdziłem ziemię i miała 6. ale chyba kupię miernik choć sie waham bo mogę oszaleć przy nim Do ziemi też mam kroplowy. W zestawie jest 8 tabletek, fiolka i fiolka wody 0. Nie widzę sensu kupować drogich mierników do ziemi tym bardziej tanich bo ważniejsze by wodę sprawdzić, a ziemię raz na jakiś czas wystarczy. Ja kupiłem by ziemię na out zobaczyc i teraz leżą w szufladzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 30 Czerwca 2020 @Bimbrownik no ja w kilku sezonach gdzie sama sadzilam, w których nie miałam problemu z ph, w większości nawet nie sprawdzałam ph, podlewalam odstana i idealnie szły. Ogólnie to jestem zła że dałam komuś prowadzić uprawę i teraz trzeba kombinować co chwilę jakiś calmag, jakieś odżywki. Jednak co samemu to inaczej. ? muszę ogarnąć te ph, jestem pewna że to przez to mamy problemy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 30 Czerwca 2020 @Farmerka weźcie po jednym namiocie i po takiej samej odmianie i sprawdźcie która z Was lepszą farmerką jest ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 30 Czerwca 2020 @Bimbrownik już w następnym właśnie tak robię, i tak mamy tutaj dwie osoby z czego ja idę na jakość, a ona na ilość. To było wiadome że się nie uda ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 2 Lipca 2020 Nowa wizyta nowe odkrycia. Jedna już zaczyna kwitnąć. Podałem już ja nawozem na kwitnienie. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 10 Lipca 2020 Coś mi zżera rośliny muszę kupić coś na to bo mnie szlak trafia jak widzę podjedzie liście. A ogólnie nie jest źle. Jedna tylko taka blada z tabeli niedoboru wywnioskowałem , ze niedobór azotu. musze częściej tam zaglądać. Dziś podlałem na wzrost nawozem Biobizz BioGrow i jak zawsze Roots execulator a te 2 co już kwitną dostały Biobizz na kwitnienie. Zajrzę za 2-3 dni ocenić czy kolorów dostała mała po nawozach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Lipca 2020 ślimaki pewnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 13 Lipca 2020 43 dzień od wrzucenia nasiona do wody Teraz, Juras80 napisał: 43 dzień od wrzucenia nasiona do wody Jedna blada ale jak by zaczęła reagować na nawożenie myśle ze to niedobór azotu a wy co myślicie Ile myślicie im jeszcze trzeba do ścięcia czasu ? Czy to niedobór azotu ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Lipca 2020 @Juras80 może być, a dolomitu im sypałeś? bo ph też mogło się zmniejszyć jeszcze im trochę trzeba tym kwitnącym aby dojrzały w pełni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach