BodzioDance 0 Napisano 19 Czerwca 2020 Cześć wszystkim, zakładam tą fotorelację bo jestem totalnie początkujący. Ostatni sezon mi nie wyszedł więc chcę się nauczyć jak najwięcej się da od doświadczonych growerów ? Wiem że dość pózno zasadziłem ale wcześniej nie było warunków które by na to pozwalały. Ziemia; 5,5-6,5 ph Antibissan i ślimakol na szkodniki Na nawozy jest jeszcze za wcześnie chyba, ale myślę żeby dać taki uniwersalny w granulacie. Krzaczek ma już prawie 3 tygodnie i teraz nasuwa się pytanie, kiedy mogę go dawać na outdoor bo teraz są straszne ulewy i boję się że go to jeszcze uszkodzi albo przeleje ;/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 19 Czerwca 2020 To jest 3 tygodniowa roślina? Dałbym jej tydzień. Jak się boisz to poczekaj aż się wypogodzi. Jeśli będzie w ziemi to o przelanie nie musisz się martwić, jeśli w wiadrach to cóż... Mam 5 dziur 20-25mm w dnie i ani nie przelewa ani ja sam nie podlewam, chyba że 2tyg upały to muszę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 19 Czerwca 2020 Daj jej światełko, miałeś od początku tyle ziemi, czy ci się wyciągała i musiałeś sypać pod nią? Jak nie to dziwne że jest taka mała. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BodzioDance 0 Napisano 20 Czerwca 2020 @Bimbrownik No strasznie wolno rośnie moim zdaniem bo patrząc na inne fotorelacje jest na serio malutki ten krzak. @fxxx1337I podsypałem pod niego trochę ziemi żeby mu się łodyga wzmocniła, ale na ogół był już przesadzony do takiej ilości ziemi więc na serio nie wiem co może być przyczyną tak małego wzrostu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 20 Czerwca 2020 @BodzioDance Brak światła albo słaba ziemia dużo jest opcji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BodzioDance 0 Napisano 20 Czerwca 2020 @fxxx1337 Może się jeszcze zbierze, będę widzieć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 20 Czerwca 2020 To moje panny. Mają po 3 tygodnie. Twoja wygląda jak taka tygodniowa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 20 Czerwca 2020 @EneDue ale on ma na parapecie? Ty w boxie. To wiesz, trochę nieładne porównanie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 20 Czerwca 2020 Nawet na parapecie ładniej szła moja green poison to wygląda jakby rosło w rogu pokoju z dala od okna To po tygodniu na parapecie @Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 20 Czerwca 2020 @EneDue Ja swoje miałam pierwsze 2 tyg w domu i czasem na ogrodzie to w 2tyg wyglądały tak jak ta twoja co na parapecie rosła, w pewnym momencie się zatrzymała i nic nie rosła, wsadzilam do nowej doniczki, boxa i ruszyła po 3 dniach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 20 Czerwca 2020 @Farmerka mi fajnie się słońce trafilo ale jeśli jest taka pogoda jak teraz to lepiej dać jakąś lampkę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BodzioDance 0 Napisano 22 Czerwca 2020 Dzisiaj dałem krzaczka na outdoor, i będę obserwować czy pójdzie w górę ? Jeśli się ruszy to wstawię zdjęcia. I mam pytanie czy przy takim wzroście krzaka mógł bym mu sypnąć trochę nawozu uniwersalnego w granulacie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 22 Czerwca 2020 Napewno będzie jej lepiej na out niż na parapecie a z nawozami jeszcze bym poczekał tak z 2-3 piętra liści. Następnym razem możesz sypnąć nawozu granulowanego głębiej o 5-10 cm niż sądzisz planta, gdy urośnie będzie miał zapewnione papu albo kupić dedykowaną glebę, która ma zawarte nawozy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BodzioDance 0 Napisano 23 Czerwca 2020 @SicWolf No tak chyba zrobię z tym podsypaniem nawozem granulowanym, ale ziemi bym już raczej nie zmieniał bo krzak był przesadzany 2 razy i nie chcę go już stresować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 23 Czerwca 2020 Nie czaje. Roślinka jest taka mała i dwa razy ja przesadzales? Po co? A inna sprawa że i tak będziesz musiał go przesadzić bo ma za małą doniczkę. Jeśli dwa razy go przesadzales to pewnie dlatego tak słabo rosnie w trzy tygodnie dwa razy ja stresowałes @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BodzioDance 0 Napisano 1 Lipca 2020 Krzaka przesadziłem jakieś 5 dni temu na stałe na spota i nawet fajnie się zebrał, Co do tego jednego poszkodowanego listka to była u mnie ostatnio burza z gradem i musiało mi ten listek wtedy uszkodzić. I mam jeszcze pytanie, bo mam jeszcze 3 nasiona i czy zdążą urosnąć jeśli bym je jakoś teraz posadził od razu na spocie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 1 Lipca 2020 @BodzioDance plecha by pewnie była ale coś zebrać była by szansa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach