Dejvsky 1 Napisano 19 Czerwca 2020 Witam Krotko ,zwięźle i na temat : ziarna : RQS , Auto royal jack , quick one , royal gorilla , royal haze , bubble kush , purple queen doniczki : smartpot materialowe i zwykle plastikowe z dziurami 8x 7l , 1x 11 , 1x15 ziemia : plagron growmix , na 1 wsadzilem keramzyt na wierz ( ale to chyba byl blad) nawozy (wszystko plagron): pierwsze podlanie sama woda , potem power roots ,terra grow . Jak gleba sucha 3-4 cm podleam ok 300ml flo: terra bloom , Green sensation lampa: 2x marshydro sp250 ok. 45cm od krzaka,swiatlo świeci 20/4. Sciany : 140x130x210 ,mylar Ventylacja: 1 x mieszalny ( zwykly wiatrak biurkowy) , wyciagajacy Soler & Palau TD-160/100N , 180m3/h z filtrem weglowym 250 m3/h. Temperatura : 23 - 31 zalezy jak na zewnątrz Wilgotność: 50-60% Ph nawozow : ogolnie to wlewam wode z kranu do wiadra i rozrabiam z plagronami , i tak stoi 10l poki sie nie skonczy , ph zbijam ph minus od plagrona ale phmetr jeden z tanszych , srednio 6.5 -7. To chyba wszystko , mam pare pytan do growerow. Pierwsze 3 tyg growboxa zrobilem na niskim (1m wysokosxi)poddaszu , ale byly straszne problemy z temperatura , i bylo bardzo sucho , teraz maja nowe miejsce od tygodnia , jak bardzo to sie moze na nich odbic ? Royal haze maja 5 tyg a sa mniejsze od niektorych co maja 2 tyg , a juz kwitna . Dolne liscia , zolkna I usychaja , przenawozenie ? Wogle wydajs mi sie ze wszystkie sa jakies karlowate , jak patrze na inne fotorelacje. Wrzucic tam siatke I je przyoinac , czy pojedynczo LST? Macid jakie doswiadczenie z tymi automatami ? Moje oczekiwania to 25-50 g suszu z krzaka , jak oceniacie szanse ? Jest jakas opcja zeby zainstalowac jakis czujnik temperatury zeby regulowal obroty wiatraka ? Taki filtr podola na 10-12 krzakow czy zamawiac drugi , zalezy mi na dyskrecji. Z czego mozna wycisnac wiekszy plon waszym zdaniem z AF czy normalnych feminizowanych , waszym zdaniem? To moja 3 growbox w zyciu , dopiero nabieram wprawy , ale bede wdzięczny za wszystkie rady , uwagi i instrukcje. Postaram sie robic update co tydzien , zobaczymy co z tego bedzie. Pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 19 Czerwca 2020 @Dejvsky Godzinę temu, Dejvsky napisał: Pierwsze 3 tyg growboxa zrobilem na niskim (1m wysokosxi)poddaszu , ale byly straszne problemy z temperatura , i bylo bardzo sucho , teraz maja nowe miejsce od tygodnia , jak bardzo to sie moze na nich odbic ? coś tam mogło się odbić Godzinę temu, Dejvsky napisał: Dolne liscia , zolkna I usychaja , przenawozenie ? Wogle wydajs mi sie ze wszystkie sa jakies karlowate , jak patrze na inne fotorelacje. liście usychają to naturalny proces, jak na starcie nie zapewniłeś im odpowiednich warunków to się odbija to na plonie w przypadku automatów, bo to nie fotoperiodyczne odmianki Godzinę temu, Dejvsky napisał: Wrzucic tam siatke I je przyoinac , czy pojedynczo LST? nie ma już sensu Godzinę temu, Dejvsky napisał: Macid jakie doswiadczenie z tymi automatami ? Moje oczekiwania to 25-50 g suszu z krzaka , jak oceniacie szanse ? 25g jak byś miał to by był dobry wynik ale może być ciężko Godzinę temu, Dejvsky napisał: Jest jakas opcja zeby zainstalowac jakis czujnik temperatury zeby regulowal obroty wiatraka ? tak Godzinę temu, Dejvsky napisał: Taki filtr podola na 10-12 krzakow czy zamawiac drugi , zalezy mi na dyskrecji. powinien zdać egzamin Godzinę temu, Dejvsky napisał: Z czego mozna wycisnac wiekszy plon waszym zdaniem z AF czy normalnych feminizowanych , waszym zdaniem? przy normalnych możesz kontrolować ich wielkość a automaty zakwitają bez względu na długość naświetlania więc z normalnych możesz więcej wycisnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 19 Czerwca 2020 Może ogarnij pH metr kropelkowy. Te tanie się nie nadają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 19 Czerwca 2020 Ale masz fajny ten box ? spalabym tam sobie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 20 Czerwca 2020 @Farmerka mam prawie identyczną wnękę i też myślałem zrobić tski room ale tam ok 1m wysokości. Ale materac mogę Ci rozłożyć ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 20 Czerwca 2020 Z grubej rury lecisz! Zobaczymy co to będzie za las zasiadka i obserwuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 20 Czerwca 2020 @Bimbrownik wiedziałam, że na Ciebie mogę liczyć, jesteś najlepszy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 20 Czerwca 2020 @Farmerka ? A tak poważnie to mam taką wnękę ok 3-4 m gleboka tylko wydaje się niższa niż ta i też myślałem nad takim roomem. Zobaczymy jak tu koledze wyjdzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvsky 1 Napisano 20 Czerwca 2020 Macie jakies propozycje zeby zwiekszyc plon ? (25-50) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 20 Czerwca 2020 (edytowane) @Dejvsky trening? nawozy? ? Edytowane 20 Czerwca 2020 przez Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvsky 1 Napisano 20 Czerwca 2020 Teraz, Farmerka napisał: @Dejvsky trening? nawozy? ? Mam wszystko od plagrona , lst ma prawie kazdy co ciezko jest przebic bariere 30g z jednego , myslisz ze moge wsadzic tam jednego krzaka normalnego feminizowanego , zeby mial we 20/4 , z automatami ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 20 Czerwca 2020 @Dejvsky jakie masz światło? Możesz co chcesz. Zmień oświetlenie na 18/6 i wsadzaj, ( szczerze to nie spotkałam się żeby ktoś miał sezony na 20/4 ) tylko musisz pamiętać że tego sezona przelaczysz na kwitnienie dopiero jak ci auto dojdzie. Automaty łatwo zepsuć, jak na początku zepsułes to później masz słaby plon, naprawdę musisz mieć trochę więcej doświadczenia z nimi, albo duże szczęście żeby mieć duży plon z auto. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach